Fogadják meg: nem szabad rutinból vezetni!

2023.08.21. 09:00

Forgalmi rend változás Dunaújvárosban

Augusztus 14-én életbe lépett az egyirányú közlekedés Dunaújvárosban a Balogh Ádám utcában. A lépést megelőzte, hogy tavasszal lakossági fórumot tartott az önkormányzat a rendőrség részvételével az ügyben.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az új forgalmi rend szerint a Bocskai utcáról lehet csak behajtani a Balogh Ádám utcába, amely így a Táncsics Mihály utca felé lett egyirányú. Aki a Semmelweis utcából érkezik, az is csak jobbra tud kanyarodni a Táncsics felé, vagy a Kiskohász étterem előtti parkolóba. Kőhalmi László címzetes főtörzszászlóssal, megbízott közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettessel vettünk részt az említett területen „bejáráson”. Kőhalmi László elmondta, hogy lakossági kezdeményezésre változott meg az utcában a forgalmi rend. 

– Szűk az utca, a parkolás mellett nagyon nehezen lehetett biztonságosan közlekedni a Balogh Ádám utcában. Dunaújváros önkormányzatának a forgalom megváltoztatását eredményező döntését a társhatóságokkal együtt a rendőrség is támogatta. Tudjuk, hogy az új helyzetet meg kell szoknia a lakosságnak, ezért minden téren felhívjuk a figyelmet az új rendre – tudtuk meg. A főtörzszászlós fontosnak tartotta elmondani, folyamatosan ellenőrzik, hogy a közlekedők az új szabályokat betartják-e. 

– Lényeges, hogy tudatosuljon mindenkiben az új közlekedési rend. Hangsúlyozom, nem a bírságolás a célunk, hanem a balesetek megelőzése. Tapasztalatok alapján elmondható – a városban több utcában volt forgalmirend-változás az elmúlt időszakban –, hogy egy hónap kell ahhoz, hogy a lakosság „magáénak érezze” a megváltozott szabályozást, ezt a rendőrség is figyelembe veszi. Azonban érdemes tudni, hogy aki behajt a tilalom ellenére, az közigazgatási szabályszegést követ el, ami négy büntetőponttal és harmincezer forint pénzbírsággal jár.

Szerző: Agárdy Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában