„A valódi kovász, ami a növekedésünket táplálja”

2023.08.18. 12:00

Díszpolgári címet és Pro Urbe-díjat adtak át Polgárdiban

Nemzeti ünnepünk és hivatalos állami ünnepünk alkalmából Nyikos László polgármester települési kitüntetéseket adott át csütörtökön este Polgárdiban, a városházán.

A város díszpolgára, Földes Ferenc Péter (b) Nyikos László polgármester társaságában

Fotó: Vida Cintia

A képviselő-testület maradandó értéket teremtő munkájáért, példamutató emberi magatartásáért, a város fejlődéséért és jó hírnevének öregbítéséért folytatott tevékenysége elismeréséül Polgárdi Város Díszpolgára kitüntető címet adományozta Földes Ferenc Péternek, valamint Pro Urbe-díjat Márkus Jánosnak a településért végzett kiemelkedő közösségi munkájáért.

A Clara Voce Vegyes Kar a Boldog asszony anyánk és az Isten, hazánkért térdelünk elődbe című, sokáig himnuszként énekelt egyházi dalok eléneklésével kezdte ünnepi műsorát a települési kitüntetések átadó rendezvényén a városháza dísztermében.

Az ünnepségen közreműködött a Clara Voce Vegyes Kar, furulyán kísért Kiss Zsolt, hegedűn Kissné Révfalvi Andrea
Fotó: Vida Cintia

Nyikos László polgármester beszédében kiemelte: „Egy várost valójában nem a települést körbe vevő falak, vagy az utcákon magasodó épületek tesznek naggyá, hanem a benne élő emberek közössége; az táplálja, az építi, az ott élők összefogása teszi egyedivé!” Amint kifejtette: „Ez segít át bennünket a nehéz időkön, és ez a valódi kovász, ami a növekedésünket táplálja. A mai napon összegyűltünk, hogy megünnepeljük ezt az összefogást, mindazt, amiért érdemes települést építeni, és egy valódi közösségben élni”.

Az ünnepségen a meghívott vendégeken, városi képviselőkön és a családtagokon, barátokon kívül részt vett és köszöntőt mondott Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője. Saját versét szavalta el az ünnepelteknek Körmendi Gitta, a szomszédos Jenőben élő Vörösmarty Mihály-díjas költő. Földes Ferenc Péter életútját Kissné Révfalvi Andrea, a kulturális bizottság elnöke, míg Márkus János tevékenységét Kozári Erika önkormányzati képviselő méltatta. A kórust zongorán Gabrieli-Kiss József, furulyán Kiss Zsolt, hegedűn Kissné Révfalvi Andrea kísérte. Szólót énekelt Kiss Ildikó. A díjátadó ünnepség a Himnusz közös eléneklésével zárult.

Nyikos László (b), Márkus János, Földes Ferenc Péter és Törő Gábor
Fotó: Vida Cintia

Szerző: Zelenák Tibor Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában