Főhajtás és visszaemlékezés

2023.08.21. 14:00

Büszkén emlékeznek a város híres szülöttére Móron

Wekerle Sándor móri születésű háromszoros magyar miniszterelnök halálának 102 évfordulójára emlékeznek a Wekerle Sándor Alapítvány és a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

Koszorúzásra készülnek Móron, Wekerle Sándor háromszoros magyar miniszterelnök halálának 102. évfordulója alkalmából, mely egyben a móri köztéri emlékmű felállításának 12 évfordulója is. A város önkormányzata, a Móri Városvédő és Szépítő Egyesület, valamint a Wekerle Sándor Alapítvány tart megemlékezést és koszorúzást az Erzsébet téri emlékműnél.

-Az augusztus 26-án, 17:00 órakor kezdődő rendezvényen nemcsak a Móri Ifjúsági fúvószenekar és a Brindisi Szent Lőrinc Borrend képviselteti magát, mert hagyományosan jelen lesznek a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének tagjai, sőt a 498. Néri Szent Fülöp Cserkészcsapat is, tudtuk meg Buza Ernőtől, a Wekerle Sándor Alapítvány kuratóriumának elnökétől.

Az eseményen Mór város nevében Fett Krisztián alpolgármester mond majd beszédet, de fellép Belegrai Tamás is, utóbbi a Móri Városvédő és Szépítő Egyesületet képviselve. A megemlékezést követően a Geszler Családi Pincészet 2022-ben nyertes Wekerle emlék borával koccintanak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában