In memoriam

2023.08.18. 08:00

Búcsúzó beszélgetésre várják Varga Gábor tisztelőit

Szomorú hírről számoltunk be augusztus 7-én: elhunyt Varga Gábor (1953-2023) a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke. Augusztus 25-én Révfülöpön, augusztus 27-én Fehérváron búcsúznak tőle szerettei, barátai, tisztelői.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: NAGY NORBERT

"Tőle tanultunk komposztálni, spórolni a felhasznált ívóvíz mennyiségével, hallhattunk a fák és a zöld környezet fontosságáról – és még sorolhatnánk azokat a témákat, amelyekben a végsőkig hitt, és amelyeket a maga – hétköznapokban csendes, ám szakmai programokon igenis határozott – módján próbált megtanítani nekünk." - írta a szomorú hétfőn a szekesfehervar.hu.  Varga Gáborról nagyon sokan, köztük a város polgármestere is megemlékezett, ki azt írta: "elkötelezett, a természetet rajongással szerető ember volt, akinek a teremtett világ iránti alázatát, a környezetvédelem ügyébe fektetett munkáját sohasem feledjük!"

A Fejérvíz Zrt, ahol mikrobiológusként dolgozott,  közösségi oldalán az írta, emlékét, tanításait mindörökre megőrzik kollégái: "Gábor kivételes ember volt, képessé vált a mikrokozmoszt a makrokozmosszal összekapcsolni, együtt szemlélni, a mikrojelenségek hatása mögött meglátni az egész világot! Mindezt olyan alázattal tette, hogy nem veszett el a képből az ember. Azt kutatta, miből áll a szennyvíz és a szennyvíziszap, milyen anyagok, milyen élet van benne. Mindezt nagy célok érdekében tette, azért, hogy a közvetlen környezetre, sőt Földünk egészére gyakorolt hatások elviselhetőbbé váljanak! Gábor hosszú távban gondolkodott, óriási szaktudása révén országos szakmai ismertségre tett szert. Emellett példát mutatott szorgalomból, munkabírásból, segítőkészségből. Tudását örömmel osztotta meg, előadásokat tartott, konzulense volt sok fiatalnak a szakdolgozatok írásánál, környezetvédőként jóval túllátott a cég működésének határain. Székesfehérváron, az egyik legnagyobb környezetvédelmi civil szervezet alapító tagja és elnöke volt. Ritka önzetlen és szerény ember volt, aki nem szerette a formaságokat, sohasem magát, hanem másokat, az egész világot meg akarta menteni!"

Varga Gábor Bélát Révfülöpön helyezik örök nyugalomra augusztus 25-én.  A szertartás 14 órakor kezdődik. Augusztus 27-én vasárnap délelőtt fél 10-től pedig a Maroshegyi plébánia kertjébe várja az egyesület barátait, tisztelőit egy búcsúzó beszélgetésre, emlékezésre. Ezt 11 órakor szentmise követi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában