Munkálatok

2023.08.09. 12:30

A Városgondnokság mintegy hatvan munkatársa dolgozik azon, hogy a Királyi Napok programsorozat sikeres legyen

Valószínűleg az utolsó simításokat végzik a szervezők a hamarosan kezdődő Királyi Napok kapcsán, ami Székesfehérvár egyik legnagyobb éves rendezvénysorozata.

Déri Brenda

Nem is gondolnánk, hogy a mindössze néhány napig tartó ünneplés mennyi előzetes munkát igényel

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Több mint egy héten át különböző programokkal, előadásokkal és bemutatókkal az egykori Szent István király előtt tiszteleg a város. De talán nem is gondolnánk, hogy a mindössze néhány napig tartó ünneplés mennyi előzetes munkát igényel. Erről árult el néhány részletet közösségi oldalán a Városgondnokság, persze ’csak’ a rájuk eső részről.

– Nem csak a vásárszervezést bonyolítja a Városgondnokság, hanem a szervezőkkel karöltve a cég munkatársai is részt vesznek a lebonyolításban és elengedhetetlen háttérmunkákat végeznek. A Királyi Napokra már tavasz végétől elkezdenek készülni, hogy mire augusztusban kezdetét veszi az ünnepség minden készen álljon annak lebonyolításához. A Városgondnokság karbantartó, köztisztasági, illetve a rendezvény és értékesítési csoportjának mintegy hatvan munkatársa dolgozik azon, hogy a Királyi Napok programsorozat sikeres legyen – írják. 

A karbantartási csoporttól harminc fő azért felel, hogy az elektromos rendszer megfelelően legyen kiépítve és a vízvételi helyek működjenek. Ezentúl ők szállítják ki a vásárhoz szükséges eszközöket, faházakat és asztalokat, amiket aztán folyamatosan karbantartanak. A parkfenntartási csoport az előkészítéssel járul hozzá a rendezvénysorozathoz, hiszen a munkákat úgy kell ütemezniük, hogy az érintett közterületek zöld részei gondozottak és rendezettek legyenek a rendezvény kezdetére. 

Továbbá a Városgondnokság 20 köztisztasági dolgozója a rendszeres takarításért felel, ugyanis összességében több tízezren látogatják a rendezvényt, ami azt eredményezheti, hogy itt-ott szennyeződhet a burkolat. Éppen ezért a Fő utcán ilyenkor vizes gépi takarítást is végeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában