A bicskei rendőröket is megdöbbentette a kegyetlenség

2023.08.31. 11:30

A síró, sipító hangot akarta tompítani – magyarázta a kegyetlen felcsúti férfi

Szigetelőszalaggal ragasztotta le az őzgida száját és orrát, így cipelte végig Felcsút utcáin...írtuk meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlését augusztus közepén. Összesen tizenkét rendbeli bűncselekmény miatt javasolnak vádemelést az elkövető ellen. Erről meséltek részletesen a nyomozók a Zsaru Magazinnak.

Horváth-Buthy Lilla

"Régóta ismerjük" - meséltek róla a nyomozók és az osztályvezető a Zsaru magazinnak. Fotón: Lakatos Róbert százados, Bötiné Kis-Fónai Ágnes főtörzsőrmester és Jaklin Ferenc Ádám százados

Fotó: Fülöp Máté, rendőrség

A 27 éves felcsúti elkövető ellen már akkor hét eljárás volt folyamatban a Bicskei Rendőrkapitányságon, amikor a rendőrök a ruházatának átvizsgálását végezték...Így került elő a fulladozó őzsuta a nadrágjából. Szerencsétlen állat orrát és száját is letapasztotta, az állat elpusztult. 

A Zsaru magazin cikkéből kiderül a férfi finoman szólva sem ismeretlen a rendőrök számára:  az alkalmi munkákból élő férfi főleg tavasz óta "aktivizálta" magát, amikor két nő költözött el tőle, négy gyerekkel. Június 5-én éjjel egy felcsúti lakos tárcsázta a segélyhívót, erről bővebben pedig már  Bötiné Kis-Fónai Ágnes főtörzsőrmester, a Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálója nyilatkozott a magazinnak. Elmondta, bejelentés érkezett, hogy a fent említett férfi egy gyanús zsákot cipelt az éjszaka leple alatt, s mikor a bejelentő kérdőre vonta, elsietett. Ezért hívta a segélyhívót. 

Ezen a ponton szó szerint idézzük a magazin cikkét: "Az igazoltatás közben rögtön feltűnt a kollégáknak, hogy a lágyékánál szokatlan alakzatban dudorodik a férfi farmernadrágja, és viselkedéséből is arra következtettek, hogy ezt az ingével és a testtartásával szeretné eltakarni. "

A történet végkifejletét fentebb már ismertettük, a rendőrök hiába értesítették  az állatorvosi ügyeletet és az illetékes vadásztársaságot, az állat elpusztult. 

Forrás: Fülöp Máté

Így lett "Z." bűnlajstromán egy újabb strigula. A férfit természetesen előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra orvvadászat és állatkínzás gyanújával. De ami a kihallgatás során történt, még a rendőröket is meglephette, a férfi ugyanis azzal érvelt, fel akarta nevelni az őzet, és ő csak segíteni akart rajta. A hangtompítás volt az ok, ami miatt a szigetelőszalaghoz nyúlt, legalábbis így "érvelt".

Korábban jellemzően szerszámokat lopott felcsúti ingatlanokból, és szemtanúk azonosították, az etyeki buszmegálló megrongálását pedig a térfigyelő rögzítette, de autófeltöréssel is meggyanúsították - ezt pedig Jaklin Ferenc Ádám százados, a Bicskei Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályvezetője ismertette. Ezekben az esetekben is érdekes magyarázatokkal szolgált a kihallgatott: például azért verte szét a buszmegállót, mert miután beleütött mérgében a padba, megfájdult a keze. Így hát a komplett váróhelyiség ismerte meg a haragját ezután. 

S jelenleg hol jár "Z." az igazságszolgáltatás rögös útjain? "Több mint 700 ezer forintos kárt okozott a 12 bűncselekménnyel, ami csak részben térült meg. A vaskos iratmennyiséget nemrég továbbították az ügyészségre. A férfi szabadlábon védekezhet." - írja a magazin. Végül Lakatos Róbert százados, a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője az eset kapcsán rávilágított, a lakosság és a rendőrség példásan együttműködik Bicskén és környékén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában