Új korszak kezdődik

2023.08.15. 17:30

A Névelhagyó Pulutykásokat a városházán köszöntötték

Kedd délelőtt az Alba Regia AMI Pulutyka csoportja, a népszerű Névelhagyó műsor résztvevői vendégeskedtek a Székesfehérvári Városháza Dísztermében.

Hajdú Marianna

Cser-Palkovics András polgármester egy rövid múltidézéssel köszöntötte a Pulutyka csoportját, a 2015-ben tett látogatásukra utalva, amikor szintén a Városházán jártak

A fiatal táncosok – akik hosszú évek óta szerves részei Székesfehérvár eseményeinek, kiemelkedő szerepléseikkel évekkel ezelőtt a népszerű tehetségkutató műsorban is megfordultak – méltó ünnepségen lettek megköszöntve.

A Pulutyka csoportja 2015-ben hívta fel magára a figyelmet, amikor bemutatkozik a Fölszállott a páva! című tehetségkutatóban. A kivételes tehetségük és az eredeti előadás módjuk gyorsan elnyerte a közönség szívét, és 2018-ban ismét bizonyítottak a műsor Döntők Döntőjében, ahol az előző évadok legjobb résztvevőivel mérhették össze tudásukat. Azóta rendszeres fellépői Alba Regia Táncegyüttes különleges eseményeinek, számos más rangos rendezvényen is színpadra léptek, például a Kortárs Művészeti Fesztiválon és a Székesfehérvári Királyi Napokon.

A csoport tagjai az elmúlt időben felnőttekké értek. A fiatalabb tagok közül néhányan az Alba Regia Táncegyüttes felnőtt csoportjához csatlakoztak, míg mások tanulmányaik miatt már nem tudnak olyan aktívan részt venni a tevékenységeiben, mint korábban. Ezzel a látogatással szeretnének egy korszakot lezárni, és megható pillanatokban emlékeznek meg mindazokról, akik támogatták és elindították a csoportot.

Az eseményen Cser-Palkovics András polgármester egy rövid múltidézéssel köszöntötte a Pulutyka csoportját, a 2015-ben tett látogatásukra utalva, amikor szintén a Városházán jártak. A Díszterem monitorain ennek a látogatásnak a képeit is megelevenítették számukra. A csoportvezető Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti vezetője elmondta, hogy már két hónapja tervezték a mai esti Névelhagyó műsort, különleges alkalomként azoknak a táncosoknak, akik vagy felnőtt táncosokként, vagy tanulmányaik miatt már nem tudnak olyan aktívan részt venni az együttes életében és egyben megköszönte a város hosszú távú támogatását is.

A köszöntők után a Pulutykások meglepetést szereztek a jelenlévőknek a "Most jöttem Gyuláról, Gyulafehérvárról" című népdal közös eléneklésével. Ezt követően a csoport átvonult a polgármester irodájába, ahol a korábbi alkalomhoz hasonlóan, de immáron fiatal felnőttekként foglalhatták el a polgármesteri széket.

Az Alba Regia AMI Pulutyka csoportja kedden este 18.00 órától egy Névelhagyó előadással várja az érdeklődőket a Táncházban, amely eseménnyel a csoport egy új korszakba lép.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában