Újabb közösségi térrel gazdagodott a település

2023.08.21. 16:30

A négylábúak örömére: megnyitotta kapuit az abai kutyafuttató

A közösségi ház mögötti terület rehabilitációjaként a mintegy 400 négyzetméteres erdős terület új funkciót kapott: ügyességi pályákkal is felszerelt kutyafuttató várja az ebeket és gazdáikat Abán.

Héjj Vivien

A négylábúak is birtokba vették a kutyafuttatót

Forrás: Önkormányzat

Több hónapos előkészítő és építő munka után a napokban hivatalosan is birtokba vehették a helyi ebek és gazdáik a település kutyafuttatóját. Az ünnepélyes átadón Németh Tibor önkormányzati képviselő örömét fejezte ki azért, hogy ismét egy közösségi térrel gazdagodott a város.

– Ahogy azt látjuk más településeken is, ahol már van hasonló kutyafuttató, ez a hely több mint egy terület, telerakva kutyajátékokkal. Ez egy olyan közösségi tér, ahol emberek, akiket valami közös dolog összeköt, közös az érdeklődésük, találkozhatnak, beszélgethetnek, barátságok, kapcsolatok alakulhatnak ki. Ebben a speciális esetben ez nem csak az emberekre, hanem négylábú társaikra is igaz – fogalmazott a képviselő.

Elhangzott: a továbbiakban még bővül a kutyafuttatóban található berendezések száma, és további földmunkák elvégzésére is sor kerül. Továbbá az önkormányzat szívesen fogadja a kutyások fejlesztési javaslatait is.

Az átadó után Kertész Csilla kutyatréner tartott interaktív bemutatót és foglalkozást, valamint a jelenlévők egy rövid tudáspróba keretében megismerkedhettek a magyar kutyafajtákkal és a kutyaversenyek fajtáival.

A mintegy 400 ezer forintból megvalósult beruházás várhatóan sok kutyának biztosít a jövőben játékkal teli pillanatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában