Köszönöm-parti

2023.08.26. 07:30

A Királyi Napok önkénteseinek a Táncházban köszönték meg a munkát (galéria)

A Táncház udvarán rendezett este keretében ünnepelték idén is a Székesfehérvári Királyi Napok önkénteseit. A város legnagyobb ünnepi rendezvényének megvalósításában ebben az évben minden eddiginél több, mintegy 150 vállalkozó szellemű önkéntes működött közre.

Borsányi Bea

Több mint százan vettek részt a péntek esti partin a Táncházban

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Közöttük vannak, akik évek óta visszajárnak és természetesen vannak minden évben új jelentkezők is. Korukat tekintve jellemzően a két véglet, a középiskolás korosztály – aki a kötelező 50 óra közösségi szolgálatot teljesítik ilyen formában – és a nyugdíjas klubok tagjai jönnek és vállalnak feladatokat – mondta Láda-Handa Edina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ önkéntes koordinátora a feol.hu-nak. Hozzátette, a visszatérők aránya évről évre egyre magasabb, idén már a korábbi önkéntesek mintegy 70 százaléka jelentkezett ismét. Ez a szervezőknek is segítséget és könnyebbséget jelent, hiszen már ismerik a programokat és a hozzájuk kapcsolódó feladatokat. A fiatalabbakat a nyelvtudás miatt az információs pontokra is be tudják osztani, de segítséget jelentenek a különböző gyermekprogramoknál, a kézműves foglalkozásoknál, vagy éppen a lovagi torna akadálypályájánál. 

Péntek este a Malom utcai Táncházban az önkéntesek jelentős része, 120 fő vett részt a „köszönöm partin”, amelyen nem csak vacsorára látták vendégül őket, de közös szórakozásról is gondoskodtak társasjáték parti formájában. A kiemelkedő önkénteseket és a kiemelkedő, önkéntességet vállaló egyesületeket is díjazták az este folyamán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában