Négy nap múlva rajtol el a New Europe

2023.07.18. 17:30

Weöres Szabolcs és Fa Nándor tesztversenye lesz

Portsmouth legendás kikötőjétől nem messze indítják útnak rövidesen azt a versenyt, amelyen Fa Nándor mentorként vesz részt és segíti a fedélzeten az eddigi legnehezebb kihívására készülődő magyar versenyzőt, Weöres Szabolcsot.

Tihanyi Tamás

Fa Nándor munka közben a New Europe fedélzetén. Mentorként segíti utódját, hogy Weöres Szabolcs minél jobb eredményt tudjon elérni a Vendée Globe-on

Fotó: Szabi Racing/Kerekes Zsombor

Miután az elmúlt héten Vargha Tamás országgyűlési képviselővel, államtitkárral, Miklósa Erika operaénekesnővel ünnepélyes névadón felavatták a franciaországi Les Sables ’d Olonne kikötőjében a következő Vendée Globe-on induló magyar hajót, rövidesen megkezdődik a rövid tesztverseny az Atlanti-óceánon. Weöres Szabolcs és csapata napok óta készült, szerelt, vitorlát tesztelt, majd vasárnap délután a New Europe elindulhatott Cherbourgba. Onnan a július 22-én kezdődő Rolex Fastnet rajtjához, a dél-angliai Cowes-ba vitorláznak: az IMOCA 60-as hajóosztály számára az egy „négykezes”, azaz kétszemélyes mérföldgyűjtő verseny lesz, amelyen Szabi mentorával, Fa Nándorral indul együtt. 

A hajó orra egyelőre Anglia partjai felé mutat. Weöres Szabolcs a fedélzeten
Fotó: Szabi Racing/Kerekes Zsombor

A nagyjából 625 tengeri mérföld hosszúságú verseny rendkívül jó alkalomnak mutatkozik arra, hogy az újjáépített gyönyörű hajó tulajdonságait Szabolcs és Nándor tovább javítsa. A New Europe napok múlva már egy „éles” versenyen eshet át a próbán, kapitánya pedig még több tapasztalatot és gyakorlatot szerezhet a jövő év végén induló – kikötés és segítségnyújtás nélküli, egyszemélyes Föld-kerülő – Vendée Globe-ra készülődve.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában