Hungarikum a celebek között

2023.07.09. 16:00

Világhírességek kedvence a Fejérből származó puli (galéria)

Mi a közös Mark Zuckerbergben, Claudia Cardinaleban és Alain Delonban? Mindhármuk családját egy-egy Fejér vármegyei pulikutya teszi teljessé.

Hajdú Marianna

Beast már 12 éve tagja a Zuckerberg családnak

Forrás: Facebook

Az elszármazott ebek közül a legnagyobb celeb mégis Beast lett, akinek gazdijai még saját Facebook oldalt is indítottak, amikor a családhoz került. Beast minden pillanatáról készültek fotók, de maga Zuckerberg is gyakran posztol saját oldalán képeket Beast-ről.

A hétfő reggelek Beast számára is nehezek
Forrás: Facebook

Beast, vagy más néven Vadállat, 2011-ben született az Egyesült Államokban, Oregon államban található Pannonia Puli Kennelben. A kennel magyar származású tulajdonosai egészen a Fejérben található Ercsiig jöttek, ahol a Soós házaspár két kölyökkutyáját vásárolták meg és röpítették őket egészen Amerikáig. Kalácsos Joli és Imrus a Zuckerberg család máig egyetlen kedvencének felmenői.

Beast az egészségnevelésben is tökéletes munkát végzett
Forrás: Facebook

– A férjem kapott egyszer egy pulit,  amit megkedveltünk majd lettek kiskutyái.  Elkezdtünk kiállításokra járni, ami siker volt, aztán a siker vitt minket tovább – mesél a kezdetekről Soós Józsefné.

Kutyáikkal rengeteg díjat hazahoztak, külföldre származott kutyáik szintén a legrangosabb megmérettetéseken bizonyultak világszerte a legjobbnak.
Nem csoda, hogy a kilencvenes évek elején hazánkban járó két francia filmsztár, Claudia Cardinale és Alain Delon is pulit kaptak ajándékba. A színésznő hófehér pulija szintén a Kalácsos kennel kutyája.

Beast partner mindenben. A fűben lazulás is nagyon megy neki.
Forrás: Facebook

Beast – eredeti nevén Pannónia Palkó – fehér, rojtos bundával rendelkezik, ami igazi ritkaságnak számít a pulik között, mivel általában a fekete szín a legelterjedtebb változat. Kevesen tudják, de állítólag Zuckerbergék érdeklődését annyira felkeltette a fajta, hogy a hasonló jegyekkel, de nagyobb termettel bíró komondorok iránt is érdeklődést mutattak és Beast megérkezése után pár évvel hazánkba látogattak, hogy a Ludas Matyi Pulitenyészetben a fekete puli kölyköket és a komondorokat is megnézzék, de végül úgy döntöttek, hogy Beast marad az egyedülálló kutyájuk.

Beast a munka hőse
Forrás: Facebook

A tucatnyi év alatt rengeteg dolga volt. A képek tanúsága szerint a nemcsak a munkahelyen tart felügyeletet, az időközben bekövetkezett gyerekszaporulat is leköti az idejét.

Beast már 12 éves. Gazdája januárban posztolt utoljára képet kedvencéről
Forrás: Facebook

Beast már 12 éves és gazdája januárban posztolt utoljára róla, akin látszik, hogy nagyon jó formában van még most is, de azért már látszanak az évek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában