Felújítás

2023.07.04. 14:30

Utak újulnak, épülnek Gárdonyban

Több kőszórásos, burkolatlan út felújítása már megtörtént, illetve tervben van a közeljövőben Gárdonyban. Emellett öt olyan útszakasz is megújul, melybe a lakosság is beszáll.

S. Töttő Rita

A Fogas utca Gárdonyban – innen a Vízügyi kikötőig a nyaralóterületek kőszórásos útjai megújultak

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Gárdony régi, jól bevált módszere, hogy összefogással építenek utakat Gárdonyban. Erre idén is sor kerül – derült ki a város közösségi oldalának tájékoztatásából. E szerint ezúttal öt új útszakasz megújulásához járul hozzá 30 százalékban az adott utca közössége, a további 70 százalékot pedig az önkormányzat állja. Az utca közössége egy bizonyos határidőre fizeti be a saját részét, ezt követően kezdődhetnek be a közbeszerzési folyamatok, majd pedig a beérkezett árajánlatok elbírálása. Idén ezzel a módszerrel öt útszakasz újulhat meg. Kőszórásos, burkolat nélküli utak is megújultak az elmúlt időszakban a városban: a Fogas utca és a Vízügyi kiköt közötti nyaralóterületen már megtörtént a felújítás, de a többi nyaralónegyed is még idén sorra kerül – ígéri a város. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában