Mégsincs vége?

2023.07.18. 14:00

Újabb események zajlanak a nádasdladányi távközlési adótorony építése körül

Miután az akadályok elhárultak és a képviselő testülete jóváhagyta a torony telepítését július 5-én, ismét fellángolt a tiltakozók mozgalma.

Hajdú Marianna

Fotó: FMH-Archív

A helyi népszavazás kiírása és a kapcsolódó eljárások hosszú ideig tartottak, de most újra itt van az új kérdés, pontosabban két kérdés, amelyek sorban érkeztek a Helyi Választási Bizottsághoz.

Az első kérdés, amelyet július 5-én, a képviselő testület nyílt ülésének napján nyújtottak be, így hangzik: "Egyetért-e ön azzal, hogy nádasdladányi lakóingatlanoktól 500 méter távolságon belülre, egészségügyi okokból aggályos távközlési adótorony épül?" A kérdés szerzője Kocsis Máté.

Egy héttel később, július 13-án, benyújtották a második népszavazásra javasolt kérdést: "Egyetért-e ön azzal, hogy Nádasdladányban, az eredetileg kijelölt helyen (a régi focipálya mögött) folytassák a már megkezdett mobil távközlési adótorony építését?" A kérdés szerzője Nagy-Ördög Lajos.

Varga Tünde, a település polgármestere a Feol.hu-nak elmondta, hogy a képviselő testület döntése alapján az adótorony építése folytatódik a jóváhagyott helyszínen. Természetesen a korábban benyújtott népszavazási kérdésekhez hasonlóan - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - járnak el az újonnan beérkezett népszavazási kezdeményezés kérdéseivel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában