Önkénteseket várnak

2023.07.12. 13:00

Szombaton és vasárnap két helyen is lesz lehetőség segíteni

A tavaly elkészült féltető után idén asztalokkal és padokkal bővül a zámolyi Magtár melletti tér, amely a település egy új közösségi terévé is válhat. Ugyanakkor, a református gyülekezeti házban is folyik majd a hétvégén a munka.

Borsányi Bea

A készülő féltető, amit tavaly szintén önkéntesek csináltak

Fotó: Sallai Mihály

A hadtörténeti kiállításnak helyt adó Magtár melletti, kitakarított területen ültették évekkel ezelőtt a baba-fákat a településen született gyerekek tiszteletére. Így kezdődött a hely rehabilitációja, amely tavaly folytatódott: májusban készült el az a féltető, amely alá a szépen szaporodó helytörténeti gyűjtemény egy jeles darabja, egy régi, fa tűzoltó szerkocsi került, amit nyári munkában helyi diákok festettek át. Ősszel aztán 60 tő levendulát is elültettek. -Az tavalyi önkéntesekkel már tavaly beszéltünk arról, jó lenne még tovább szépíteni, formálni a Magtár környékét. Zámolyon nagy álom, hogy az épület új tetőt kaphasson és rendbe tudjuk tenni az egészet, ennek költségei azonban meghaladják a település anyagi lehetőségeit. Ám amit tudunk, magunk is megteszünk! – mondta Tanárki Gábor, alpolgármester.

Következő lépésként ebben az évben négy asztalt és nyolc padot készítenek és helyeznek ki a Magtár mellé. Az önkormányzat tavasszal vásárolta meg az ehhez szükséges fa alapanyagot. Vasárnap, július 16-án szeretnék elkezdeni a fa kezelését, festését, amihez várják a segítő kezeket. A munka 8 órakor kezdődik az önkormányzat műhelyének udvarán, az orvosi rendelő mögött. Akinek van, vigyen magával széles ecsetet és kisflexet lepkekoronggal! 

Szeretnék, ha a bútorok az augusztusban esedékes falunapon már a helyükön lennének.

Egy másik önkéntes munkára is sor kerül a hétvégén a faluban: kifestik és rendbeszedik az iskola mellett található gyülekezeti ház két kisebb helyiségét. Az iskola - melynek fenntartását tavaly vette át a református egyház - diáklétszámának örömteli megnövekedése miatt több tanteremre van szükség, ezért ősztől az informatika és a matematika szakterem átköltözik a gyülekezeti ház épületébe. Ahogy azt Gunyits Ottó, lelkész elmondta, a szombati munkához az önkéntes segítők jó része már megvan, de aki csatlakozna, azt július 15-én szombaton 8 órakor várják a helyszínen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában