Napközis gyermektábor

2023.07.27. 17:00

Római harcosok jelentkezését várják a Gorsiumba

A nyári szünet alatt ismét alkalom nyílik a gyerekeknek felfedezni az ókori római életét és kultúráját. Megismerhetik, hogy hogyan éltek az ókori rómaiak, milyen volt egy légiós katona kiképzése és mindennapjai.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A júniusi tábort követően most augusztus 21-25. között van lehetőség izgalmas napokat eltölteni a gorsiumi napközis táborban. A második turnus sem különbözik az elődjétől, a program során a gyerekeknek lehetőségük nyílik ókori ruhákat viselni és római módra csatázni. Érdekes történeteket hallhatnak az ókori Rómáról, és most is részt vehetnek egy kis régészkedésben is. A táborban számos játék és kézműves foglalkozás várja a résztvevőket, ahol római tárgyakat készíthetnek, és emlékként haza is vihetnek. A tábor naponta 8:00 és 16:00 óra várja öt napon keresztül a 7 és 13 év közötti diákokat. A jelentkezéseket augusztus 11-ig várják a [email protected] email címen vagy a +36 70 643 7486-as telefonszámon. A tábor szervezői a Székesfehérvár-Tác helyközi buszon a gyerekeknek felügyeletet biztosítanak és az utazás költségeit is fedezik. A részvételi díj tartalmazza az étkezéseket, a foglalkozások eszköz- és alapanyag költségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában