Először vettek részt a rendezvényen

2023.07.24. 12:00

Nem csak Nádasdladányba látogatott el az ősi família

A Nádasdy család leszármazottai öt évente rendszeresen szerveznek Magyarországon családi találkozót, és az idén Sárvárra is ellátogattak, ahol részt vettek a Nádasdy Történelmi Fesztivál rendezvényein is.

Hajdú Marianna

A Nádasdy-leszármazottak a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjaival a vár tövében

Fotó: VN/Mogyoróssy Csongor

A világ minden tájáról hazaérkező családtagok idén először látogattak el a Nádasdy-ak ősi birtokát képező Sárvárra. Az öt évente megrendezett találkozón már megvannak az állandóan látogatott helyek, mint például a nádasdladányi családi kastély, de idén először látogattak el a sárvári Nádasdy-fesztiválra. 

A fesztivál díszvendége Nádasdy Borbála volt, aki elmondta, hogy ő már több alkalommal vett részt a fesztiválon, de a külföldi rokonok többsége most látogatott először Sárvárra.

Mint a vaol.hu beszámolójából megtudtuk, a találkozó során a Nádasdy családtagok részt vettek a felvonuláson, ahol a hagyományőrzők előtt a városvezetőkkel együtt vonultak, majd megismerkedtek a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai által bemutatott "magyar virtussal" és vendégszeretettel.

A családtagok hagyományőrzői kísérettel érkeztek a várban található Nádasdy Ferenc Múzeumba, ahol az intézmény munkatársa angol nyelvű, szakszerű vezetést tartott a vár és a család múltjának értékeivel kapcsolatban. 

A nap folyamán a családtagok részt vettek a Nádasdy Fesztivál programjaiban, ellátogattak a Sárvárfürdőbe és az arborétumba, valamint a városban is körülnéztek a SIHU kisvonattal. A családtagok hálásan búcsúztak Sárvártól, és ígérték, hogy még visszatérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában