Újabb lépés

2023.07.16. 17:00

Már a Malom-csatorna felé is biztosított a csapadék útja Nádasdladányban

Az elmúlt napokban igen fontos munka zajlott a településen. Újabb lépést tett a falu saját biztonsága érdekében.

Hajdú Marianna

Az ingatlan előtti áteresz karbantartása a 2022-ben történt villámárvízre emlékezve, igen fontos feladat

Fotó: Nagy Norbert / FMH Archív

Befejeződtek a településen Fő út 55-59. és a Fő út 68-78. szám alatti ingatlanok előtt az árok iszaptalanításának, kotrásának munkálatai a napokban. A Malom-csatornába befolyó rész területének tisztítása Fő út 59. majd a másik oldalon a Fő út 78. irányába tartott. A munkák befejezésének idejét a hónap végére tervezték, de idő előtt sikerült a kivitelezőnek befejeznie. Annak érdekében, hogy a kotrás, ezáltal a hirtelen meginduló csapadékvíz elvezetése biztosított legyen, és az akadálytalanul tudjon a befogadó felé haladni, az érintett ingatlanok előtt lévő átereszek karbantartása, tisztítása, valamint a beszakadt nem javítható átereszek cseréje is fontos – tájékoztatta a Feol.hu-t Varga Tünde polgármester.
Az ingatlan előtti áteresz karbantartása - amennyiben szükséges a cseréje - a tulajdonosok felelőssége, ami nem csak az idei időjárást figyelembe véve, de a tavaly történt villámárvízre is emlékezve, igen fontos feladat.
Mint megtudtuk, a kivitelező az árok tisztítása közben helyeként fél méter iszapot is eltávolított. A kikotort földet az általános iskolával szemben lévő, emlékművet körülvevő egyenetlen talajra hordták, ezzel is kiegyenlítve azt. Mint a polgármester elmondta, már csak egy homokos talaj réteget kell a felszínére teríteni és készen áll a füvesítésre, ezzel is megszépítve az emlékmű környezetét. A Fű utcai árok kikotrásával egy ismételt, szélsőségesen csapadékos időjárás sem tud villámárvizet okozni a településen a jövőben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában