Jegyzet

2023.07.19. 15:30

Kulcs a széfben

A törölközőszéf nem az az eszköz, amibe bezárjuk a nedvességet eltávolító ruhát, hanem az, amelyik megvédi értékes tárgyainkat a tolvajoktól. Környezetvédelmi szempontból mondhatjuk makulátlannak az efféle vagyonvédelmi „szerkezeteket”, de tudjuk, hogy a legnagyobb bajt az okozza, hogy mindenkinek van hozzá kulcsa. Hányszor halljuk, olvassuk, a strandokra ne vigyünk értéktárgyakat? Ha mégis kénytelenek vagyunk magunkkal vinni a mobilt, a pénztárcát, az ékszerkészletet, akkor ne a pokróc vagy a törölköző oltalmába helyezzük. Szerencsére a strandokon már nem ritkák az értékmegőrző kulcsos szekrények. És hála Istennek és a jószolgálati tájékoztatásoknak egyre többen használják ezeket.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A forróság mágnesként vonzza az emberi testeteket a medencék hűtött fodraiba, mert nem jut mindenkinek rivierára, Lidóra, de még agárdi parkkempingre sem. Az ötven fokra felhevült panelbunkerből családostól menekülnek az emberek a strandra. Jó látni, ahogy apuka, anyuka és a gyerekek az értékmegőrző szekrénynél kicsit nagyobb hangerővel beszélik meg, mire van szükség, mire nincs. Győz az ész, és veszít a szív! Minden marad a szekrényben, csak a törölközők mennek a kis családdal. Tudjuk, nekik azok is értéket jelentenek, de kockázat nélkül nincs nyaralás. Megkeresik, és elfoglalják helyüket egy nagyobbacska fa árnyékában. Már mindenki sikítva rohanna és csobbanna eget verő fröcsköléssel a medencében, de a családfő még mindenkinek elmondja, hol a határ, mit tehetnek és mit nem. Jó látni az aprócska lábakat, ahogy ökölbe szorulnak a türelmetlenségtől. Majd elcsattan a rajtpisztoly, és irány a víz. Apuka még megigazítja a törölközőket, és a legnagyobb alá elrejti a számozott kulcsot. Immár az értékmegőrző kulcsa került a törölközőszéfbe. Lehet, hogy mégsem az ész győzedelmeskedett?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában