BuBa Kajászó

2023.07.14. 13:00

Hogy ne a kórházban végződjön a kerékpáros túra

Jól láthatók azok a változások a BuBa kerékpáros út Tordas és Kajászó, valamint Pázmánd és Kajászó közötti szakaszain, amelyek célja, hogy kellőképpen és nyomatékosan felhívja a figyelmet az út sajátosságaiból adódó veszélyekre és kevesebb baleset történjen a jövőben.

Borsányi Bea

A kivitelező az utolsó simításokat végzi a kerékpárúton

Fotó: Császár Roland

Az említett szakaszokat tavaly adták át és gyorsan kiderült, több olyan tényező is akad, amelyek egymást mintegy erősítve, balesetveszélyessé teszik a kerékpáros útvonal Kajászón áthaladó szakaszát. Történtek is balesetek szép számmal az elmúlt időszakban, bár a kajászói önkormányzatnak, értelemszerűen csak azokról van tudomása, amelyek komolyabb sérüléssel végződtek. Jó lenne azonban, ha ezek száma nem szaporodna tovább!

Ennek érdekében átalakításokat végeztek az említett szakaszokon: olyan feltűnő útburkolati jelek kerültek az útfelületre, illetve táblák az út mellé, amelyek erőteljesen felhívják a kerékpárosok figyelmét a lehetséges veszélyforrásokra. A kivitelező már az úgynevezett garanciális hibák javításánál tart, a kerékpárosok azonban már használhatják és használják is a szóban forgó útvonalat. 

A komoly lejtőre és a dimbes-dombos táj adta buckákra is felhívják a figyelmet
Fotó: Császár Roland

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában