Az ég felé repültek a botok

2023.07.22. 20:00

Foci, sör, zene és mazsorettek tánca volt a program Balinkán (galéria)

Ebben az évben Balinka volt a soros a két településrészből álló községben, hogy a falunap keretében mindenki megtalálja a számára érdekes programot. Sok család vonult ki a kellemes nyári időben, hogy élvezzék a versenyeket, a zenét, a mulatságot és a közösséghez tartozás érzését.

Palocsai Jenő

Sok érdeklődő kísérte figyelemmel az egész napos programot

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Bár esővel fenyegette a meteorológia a szombati napon szabadtéri rendezvények szervezőit, ragyogó napsütésben tölthették az időt Balinka, pontosabban Balinka és Mecsér lakosai. Jó ideje az a szokás a két településrészből álló községben, hogy hol az egyik, hol a másik ad otthont a falunapi mulatságnak. Idén a Balinkai Művelődési Ház és annak környéke telt meg élettel, zenével, családokkal és persze az elmaradhatatlan ugrálóvárral. 

Wéninger László polgármester (pirosban) sikeresnek nevezte a Balinkai Falunapot
Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A gyerekek, két ugrálás között természetesen választhattak a mindig népszerű arcfestés számtalan színe és mintája közül, miközben a henna íróka sem pihent egy másodpercet sem. A színpadon együttesek, zenészek váltották egymást, míg a füvön a helyi mazsorett csoport apraja és nagyja adott színvonalas műsort. 

 

Persze volt foci is, hiszen anélkül elképzelhetetlen egy falunap, és persze ha már sport, akkor versengés. A tornát a Faház csapata nyerte meg. Közel ekkora verseny volt a főzőcsapatok között is, és bár mindenki beleadott apait-anyait, a Q-NOR pörköltje vitte el az első helyet. Volt egy különleges viadal is, ahol a foci ötvöződött kissé a gasztronómiával. Ez volt a sörivó verseny, melyben annyi volt a nem is könnyűnek bizonyuló feladat, hogy két üveg sört kellett meginni a lehető legrövidebb idő alatt. A legjobban Sipos Zoltán tudott ellenállni a szénsavnak, így ő végzett az első helyen a hűsítő habos ital fogyasztásának versenyén. 

Többféle testfestést is kipróbálhattak a kicsik és a náluk kevésbé bátor nagyok
Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Ahogy haladt előre az idő, egyre többen érkeztek, sokan már az esti bulira érkeztek, hogy akár hajnalig szóljon a zene, és járjon a láb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában