Angolul gyakoroltatják a szeretet nyelvét

2023.07.20. 19:00

Amerikaiak vezetnek tábort több vármegyei iskolában (videó)

Angol nyelvű Biblia-tábort szerveztek az elmúlt napokban Fejér vármegye több iskolájában, például Sárosdon, Seregélyesen és Velencén is. Jason Ballard amerikai missziós munkatárssal az egyik foglalkozás szünetében beszélgettünk.

Tihanyi Tamás

A gyerekek nem csak az angolt gyakorolják, de ízelítőt kapnak a távoli Egyesült Államok sokszínűségéből is. Mindezt keresztény szellemben és szemlélettel

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Beszéljen egy kicsit a résztvevőkről! Honnan jöttek hozzánk?

– Ez egy angolul beszélő bibliai tábor, amely elsősorban a nyelvtudásuk fejlesztésében segíti a gyerekeket – mondta Jason, aki korábban tizenhat esztendőn át protestáns lelkipásztorként szolgált hazájában. – De ezzel egy időben a csoportunk tagjai megosztják a fiatalokkal az evangéliumot, az üzenetet is, amelyben hiszünk. Mi Jézus Krisztusban hiszünk. Egyébként én úgy tapasztalom, hogy a gyerekek és családjaik az általunk meglátogatott magyarországi iskolákban különösen jól kapcsolódnak a hit kérdéseihez. Önkéntes csapatunk az Egyesült Államokból, Észak-Karolinából jött, mi az állam keleti partján élünk. Ezzel a táborral egyidejűleg egyénként hat másik angol nyelvű bibliai tábort is tartunk. Különböző emberek vagyunk, különböző templomokból jöttünk, de mindannyian örömmel csatlakoztunk a programhoz. Összesen tizenöt ilyen hetet szerveztünk országszerte ezen a nyáron.

– A gyerekek hasznára válnak ezek a napok?

– Mindenképpen. Én már második évben vagyok itt és az a tapasztalatom, hogy a magyar fiatalok nagyon nyitottak, egyre többet és egyre jobban beszélnek angolul és fogékonyak a kereszténység üzeneteire. Isten munkálkodik. A diákok ezekben a szünidei napokban nem csak az angol nyelvet tanulják, de megismerik a Biblia történeteit is: szerintem az, hogy megtanuljanak angolul, legalább annyira fontos, mint az, hogy megismerjék Istent és Jézus tanításait.

– Tanít a hazájában, mint az önnel érkező más amerikaiak?

– Nem, én nem. A háttérben dolgozom, az elektronika területén, például a vetítésben segítek. De a Bibliáról valóban tanítok, hiszen otthon pásztor voltam, és most is több gyülekezetnél szolgálok. Ez az én hátterem: Jason Ballard vagyok, egy missziós egyesületi stratéga.

Jason Ballard vezeti az amerikai csoportot, jelenleg a velencei Zöld-liget iskolában táboroznak
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Van bármilyen terve jövő nyárra? Tervezik, hogy visszajönnek?

– Igen, tervezzük, hogy visszatérünk Magyarországra bibliai angol nyelvű táborokat tartani, amennyiben kapunk erre vonatkozó meghívást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában