Tanácskozás

2023.07.25. 14:30

A fejlesztéspolitika kihívásairól – szakmai fórumot tartottak Székesfehérváron

Székesfehérvár várostérség új utakon?! – Rajtunk múlik! Címmel tartottak szakmai fórumot Székesfehérváron. A workshopon az új szemléletű funkcionális várostérségek fejlesztéspolitikai kihívásairól, a szükséges szektorközi szakmapolitikai összefogás kihívásairól volt szó.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Amint arról korábban beszámoltunk, együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft. és a Kodolányi János Egyetem. A felek kedden délelőtt Székesfehérvár várostérség új utakon?! – Rajtunk múlik címmel tartottak szakmai fórumot az érdeklődőknek.

A kezdés előtti percekben elhangzott: az egyes térségek, települések fejlettségbeli kulturális profilja, tudásgazdagságban elfoglalt helye alapján az ország rendkívül heterogén. A település fogalma is egyre inkább térségi jellegűvé válik, ennek erősítése a kormány kifejezett célja. Ez alkalommal a műhelymunka célja, hogy a jelenlévők megismerjék a közvetlen brüsszeli forrásokhoz való hozzáférés útját, és javaslataikkal hozzájáruljanak a várostérségi szemléletű fejlesztés szakmai és társadalmi elfogadtatásához, új partnerségi projektek kidolgozásához.

Az eseményt Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka nyitotta meg, majd Petri Bernadett, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda ügyvezetője tartott vitaindító előadást, melyben szó volt arról, milyen átalakulás várható a jelenlegi közigazgatási rendszerben, ami lehetővé teszi a hatékony uniós forrásszerzést, valamint az előadó rámutatott arra, hogy az unió milyen opciókat kínál az egyes szervezetek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában