Kalandra fel!

2023.07.16. 13:00

A Balaton sem marad ki a kőszárhegyi nyári tábor programjából

Indul a 2023-as nyári tábor, ahol játékos foglalkozások, vetélkedők, kézműves foglalkozások alkalmával tölthetik szabadidejük egy részét a kőszárhegyi kisdiákok.

Hajdú Marianna

Illsuztráció!

Forrás: pexels.com

Már az első hétre csapatjátékos hetet terveznek a tábor szervezői a július 17-én induló, kéthetes nyári táborba.  
 – Az első hét programjában a játékok vannak a fókuszban. A táborlakók között kis csapatokat alkotunk és pontokat gyűjtenek különböző játékokkal, feladatokkal. Sorverseny, vetélkedő és hasonló kis feladatok várják a gyerekeket a Művelődési házban és a környékén a hét minden napján – mesél a hamarosan elstartoló nyári gyermektáborról Kosztolányi Éva programszervező. 
A feladatok elvégzésével természetesen a jutalmazás sem marad el. A kialakult ranglista alapján a gyerekek sok-sok édességhez juthatnak.
A második héten a településsel ismerkednek a gyerekek a programok keretein belül. Ebben a pár napban a faluban kirándilnak a táborozók, kilátogatnak a Szárhegyre a tanösvényre, a kőparkban pedig már a hagyományosnak tekinthető számháborúban csatáznak majd a csapatok. A második hét utolsó napja szintén egy hagyományos programmal zárul. Évek óta bevett szokás a nyári tábor történetében, hogy egész napos kirándulással búcsúznak egymástól a táborlakók, ami idén a Balatonra vezet majd. A sok program mellett sport sem marad ki a mindennapi szórakozásból, ha az idő engedi.
Szintén bevett szokás már évek óta, hogy a gyerekeket a helyi nyugdíjasok vendégelik meg egy-egy napon, amikor palacsintával, langallóval kedveskednek a kis nyaralóknak.
A napközi tábor étkezést nem biztosít a gyerekek számára, erről a szülőknek kell gondoskodniuk csemetéik számára, ellenben nincs létszámkorlátozás. A tábor ideje alatt bármikor lehet csatlakozni reggelente a vidám csapathoz. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában