Levendulaszüret

2023.06.16. 14:00

Virágzik a levendula, indul a gárdonyi szüret

Az idei évben kicsit később kezdett virágozni a levendula, de már igen szép bokrokat és illatos, lila virágokat hozott. A Gárdonyi Levendulás idei évi első szüretére készül.

A Gárdonyi Levendulás első szüretére készül

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A későn érkező tavasz és nyár, valamint a csapadékos időjárás késleltette a levendula virágzását is – árulta el a feol.hu-nak Bory-Nyíri Zsuzsanna, a Gárdonyi Levendulást háziasszonya (jártunk már náluk, itt mutattuk be őket).

- Éppen azért, mert később kezdett el virágozni a levendula, most még nem olyan lila, de már nagyon szép! – árulja el, ahogy azt is: - Ezért egyébként jobb szedni, nem hullik olyan könnyen. Sosem szoktam öntözni, de a tavalyi óriási szárazság nagy gondot okozott, láthatóan nem minden bokor élte túl – teszi hozzá, de azt is, hogy ez azonban nem probléma, mert így a többi bokor tud jobban terjeszkedni. – És több a hely fotózkodni! – mondja.  

Az első szüretet most szombaton rendezik, amelyre regisztrálva érdemes érkezni (itt lehet jelentkezni). Lesz kézműves foglalkozás is, levendula babát készítenek.

Szerző: S. Töttő Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában