Egy hónapot biztosan csúsznak

2023.06.30. 17:00

Változik az elektronikai hulladékgyűjtés időpontja Kőszárhegyen

A június 3-ra és 4-re hirdetett elektronikai hulladékok, azaz a háztartásban működésképtelenné vált, használaton kívüli, árammal, elemmel, akkumulátorral működő eszközök gyűjtésére lehetett előzetesen regisztrálni, egészben június 27-ig.

Hajdú Marianna

A gyűjtőpont szombaton 8 és 13 óra között nyitva áll

Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

Azonban az elektronikai hulladékgyűjtés időpontja Kőszárhegyen eltolódott, és a nagyobb eszközök begyűjtése a jövő héten történik meg. A hulladékot begyűjtő- és kezelő vállalkozás nem tudta vállalni az eredetileg kitűzött időpontban történő elszállítást. Az önkormányzat azonban biztosítja, hogy az elektronikai hulladékok begyűjtése és elszállítása nem marad el, csak egy későbbi időpontra tolódik, várhatóan egy hónappal későbbre – tudtuk meg Burján Pétertől, a település polgármesterétől. A nagyobb eszközök, mint például hűtőszekrény vagy mosógép, a jövő héten kerülnek begyűjtésre. A regisztrációra is szükség van a hulladék mennyiségének és állapotának felméréséhez, – amit internetes űrlapon keresztül lehet elvégezni – hogy könnyen eljusson a hulladék szállítók autójáig. A nagyobb darabokat egy kisteherautóra helyezik és a cég szállító autójának érkezését ott várják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában