Szerencsére eddig eseménytelenül teltek a vízimentők napjai

2023.06.20. 20:00

Több mint 350-en látogattak el a fehérvári strandra az első melegebb napon

Ahogy azt már korábban megírtuk június 3-án megnyitotta kapuit a Csitáry G. Emil Uszoda szabadtéri strand része, így a fürdőzni vágyók már a nyár első napjain meg is mártózhattak a medencékben.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / Fejér Megyei Hírlap

Kíváncsiak voltunk, hogy a tanév vége után nem sokkal, valamint az igazi nyári kánikula berobbanásával mik az elmúlt másfél hét tapasztalatai, hányan látogattak ki eddig a strandra? Ennek utánajárva mi magunk is elmentünk, hogy megnézzük: mekkora a forgalom egy átlagos nyári hétköznapon? Valamivel ebédidő után érkeztünk és voltak ugyan szép számmal a strandon, de azért akadt még jó pár strandtörölközőnyi hely a füvön és a medencék sem voltak telítettek. Igen vegyes volt a légkör: fiatalok, idősek, családok, gyerekcsapatok. De azért egy ottani vendéglátóegységben dolgozó hölgytől is megkérdeztük, hogy általánosságban kikből áll a vendégkör és a mai napi forgalom soknak vagy kevésnek számít? Elmondta, hogy többnyire hasonlóan vegyes korcsoportúak a vendégek, idősebb párok járnak együtt vagy az unokáikkal, családok, illetve rengeteg táborozó gyerekcsoport. A forgalom kapcsán pedig megtudtuk tőle, hogy még nincs akkora fennforgás, de hétről hétre egyre többen látogatnak ki a strandra. 

Bőcs Zoltánné, létesítmény-társvezető egyetértett azzal, hogy látszik még a vendégek létszámán a nyár eleje, valamint az első melegebb napok is csak most következnek, így valószínűleg ennél sokkal többen veszik majd igénybe a strand szolgáltatásait. Ez a mai napon, azaz június 20-án nagyjából 350-400 főt jelentett, megközelítően ennyien tartózkodtak a strandon a reggeli 8 órás nyitás óta. 

Arra is kíváncsiak voltunk még, hogy a körülbelül két és fél hete tartó nyitvatartás óta volt-e olyan eset a strandon, ami indokolta a vízimentők közbenjárását? Lett-e valaki rosszul? 

– Szerencsére idáig nem volt olyan eset, ami ezt indokolta volna. Bízom benne, hogy ez az egész szezon alatt így lesz. Ennek ellenére összesen 13 vízimentőnk van, közülük a többség egy műszakban dolgozik, így biztosított mind az öt kültéri medence, valamint a strand további területén a felügyelet – felelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában