13. Csákberényi Betyárnap

2023.06.09. 13:30

Több minden változott a kezdetek óta, de a csikósverseny idén sem marad el!

A Csákberényi Betyárnap ötlete 14 évvel ezelőtt született meg, az egyik ötletgazda az egyébként alföldi származású Tókics Mihály volt. Az első rendezvény még több településen zajlott és több napig tartott. Ma már csak egynapos és a lovasprogramok rovására inkább a színpadi műsorok kerültek előtérbe. Ám a csikósverseny a 13. Betyárnapon sem marad el!

Borsányi Bea

A fotó a tavalyelőtti Betyárnapon készült

Fotó: Archív (NN) / Fejér Megyei Hírlap

A szombati program reggel a máshol is szokásban lévő főzőversennyel veszi kezdetét, 10 csapat jelezte a részvételét. A megnyitót délben tartják, amelyet mindjárt az első fellépő követ: Körmendi Attila széki népzenével érkezik. 13 órakor kezdődik Csordás Ákos, a Komáromi Lovasszínház művészének műsora, amit 13.45 órakor a csikósverseny követ. 

- Az évek során több minden változott a programban. A korábbi helyszíneken, az Orondi új, majd később a régi focipályán jóval nagyobb hely volt, ami lehetőséget adott arra, hogy még fogathatjóversenyt is hirdessünk. Ám a rendezvény szervezésének szempontjából sokkal praktikusabbnak bizonyult a művelődési ház melletti terület, ami viszont jóval szűkebb, így kompromisszumokat kellett kötnünk - mondta a feol.hu kérdésére az eredeti foglalkozását tekintve csikós Tókics Mihály. 

A csikósversenyhez azonban ragaszkodnak és a lehetőségekhez mérten lovasbemutatókat is rendeznek minden évben. Idén Bende Kinga mutatja meg, mire képes Szaffiró nevű lovával, de úgynevezett közös fektetés is lesz. A színpadon 17 órakor kezdődik Tarnai Kiss László és Tarnai Marcell könnyűzenei koncertje, aztán 20 órakor Jolly mulatós műsora. 21 órakor bállal, 22 órakor Vadkerti Imre, a Kormorán Együttes énekesének koncertjével, éjfélkor retro diszkóval várják a közönséget. Mindezek mellett kézműves kirakodóvásár, lovaskocsizási lehetőség, íjászat és tombola is lesz. 

Tókics Mihály leginkább az időjárás miatt aggódik, bár, ha 17 óráig lefutnak a programok – mondta - utána már nem baj, ha a művelődési házban folytatódik a nap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában