Az adományozó egy ismeretlen vállalkozó

2023.06.29. 17:00

Önzetlen és nagylelkű adományt kapott a Székesfehérvári Egyházmegye

A Székesfehérvári Egyházmegye három defibrillátort és a hozzájuk tartozó kiegészítőket kapott egy névtelen adományozótól. Az életmentő készülékeket három különböző helyszínen helyezik el.

Hajdú Marianna

A három életmentő készüléknek jól átgondolt helyet találtak.

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Az első defibrillátor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba kerül, amely könnyen elérhető távolságban van krízishelyzetben. A második defibrillátor a Petőfi utcai Papi Otthonban helyezik el, amely az idősebb bentlakók magasabb rizikójából adódóan fontos helyszín. A harmadik defibrillátort pedig a Bodajkon található zarándokhelyen helyezik el, mivel az egyházmegye egyik leglátogatottabb helyszíne.
Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök elmondta, hogy az életmentő eszközök nagy segítséget jelentenek a krízishelyzetekben, és fontos, hogy az emberek tudják, hogy hol találhatóak ezek a készülékek. A vezető mentőtiszt, Reszegi Imre kiemelte, hogy az Európai Unióban évente 700 000 embert érintett a keringésleállásban, és a túlélési arány alacsony, mindössze 6%. Ezért nagyon fontos, hogy az emberek merjenek segíteni és tudják, hova kell fordulni segítségért.
Dózsa István, a Székesfehérvári Egyházmegye vagyonkezelője köszönetét fejezte ki az adományozónak, aki nemcsak az eszközök átadását, hanem a későbbi üzemeltetési és bevizsgálási költségeket is. A mentőtiszt két rendkívül hasznos applikációt is megemlített az életmentő készülék bemutatása közben. Az egyik a SzívCity app, amelynek lényege, ha valakinek megáll a szíve, a telefonon keresztül közvetlen riasztás lehet leadni, így gyorsítva meg a segítség mielőbbi kiérkezését. Az Életmentő applikáció szintén nagyon hasznos lehet. Ezzel a lehetőséggel azonnal riaszthatók a mentők, akik a beteg eltárolt adatai alapján azonnal a segítségére tudnak indulni.
Spányi Antal püspök az életmentő készülékeket ünnepélyes keretek között adta át a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Bodajki zarándokhely és a Petőfi utcai Papi Otthon vezetőinek. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában