Robotika és természettudomány

2023.06.05. 15:00

Nyílt nap a fehérvári MCC-ben (videó)

Buborékot készítettek, fahéjas vízbe dugták az ujjukat, robotot készítettek, egyszóval játszva tanultak a gyerekek a fehérvári MCC vasárnapi nyílt napján. A most negyedik osztályos gyerekeket várták a programra.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A robotika és a természettudományok világával ismerkedhettek meg a most 4. osztályos gyerekek a székesfehérvári Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programjának nyílt napján vasárnap. Azokat a fiatalokat várták, akik szeptembertől – immáron 5. osztályosként - szeretnének a program keretében játszva tanulni, élményeket szerezni minden második szombaton az MCC izgalmas előadásain, laborkísérletein, foglalkozásain.

A nyílt napon is igen komolyan vették a laborkísérletezést a foglalkozásvezetők: a gyerekek tudósköpenybe bújva, védőszemüvegben készíthettek buborékot, fedezhették fel, mi történik, ha olajat, fahéjat öntenek a vízbe, de megtudhatták azt is, hogyan készíthetnek színes buborékokat a folyadékból. Közben pedig a szülők is megismerkedhettek a FIT program jelentőségével, gazdag programkínálatával, eddigi élményeivel. Sándorovits Tímea, FIT régióvezető a feol.hu-nak elmondta:

- Székesfehérváron 2021-ben indult a Fiatal Tehetség Program képzése. Jelenleg három évfolyamunk van, s most lesz teljes a FIT, a négy csapattal. A gyerekek számára igazi élményt jelentenek ezek a foglalkozások. A közoktatáson belül sok fontos dolgot megtanulnak, viszont arra nincs sok idő, hogy megtapasztalják a tudásukat. Nálunk éppen ezért nagyon fontos az élménypedagógia. Játékos formában tanulnak a fiatalok nálunk, és sok csoportos feladatot is kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában