Fejér évfordulós emlékei

2023.06.19. 21:00

Múltunk darabjai

Fellapozva a régi Fejér Megyei Hírlapok kiadványait számos érdekességre bukkanhatunk a mai nappal kapcsolatban. Hoztunk egy csokorral Kedves Olvasóinknak.

Kecskés Zoltán

Saját töltőállomás a 14-es Volán székesfehérvári központi telephelyén .

Fotó: Kabiczy Szilárd/Archívum

Végre megúszták szárazon

Fél évszázaddal ezelőtt egy különös történetet olvashattak Kedves Olvasóink. A ceceiekre ugyanis sok-sok éven keresztül rájárt a rúd, ám az 1973-as év sorfordítónak bizonyult.

„Cecén immár tizenegyedik esztendeje rendezik meg a falunapot, szokás szerint június második vasárnapján. Eddig minden falunapot „szétvert” az eső; az idén már nemcsak szokásból, hanem azért is igyekeztek a falunappal, hogy végre nyíljanak meg az ég csatornái. De nem nyíltak meg: első eset, hogy az egész program „szárazon” teljesült." – állt a cikkben, amelyből az is kiderült,  hogy duplán örülhettek a helyiek, ugyanis a Dél-Fejér megyei derbit a Cece labdarúgócsapata nyerte a sárbogárdiak ellen. A napot táncmulatság és tűzijáték zárt.

Saját töltőállomás

„A 14-es Volán székesfehérvári központi telephelyének felújítása során, június elején új üzemanyagtöltő állomást helyeztek üzembe" – számolt be a Hírlap 1983. június 19-i számában. Mint írtuk, az építkezés kivitelezője az Alba Regia Állami Építőipari Vállalat volt, a technológiai szerelést, az ellátó rendszer teljes kiépítését pedig egy budapesti ipari szövetkezet végezte el. Nyolc üzemanyagtöltő és két motorolaj-kimérőegység készült. Az új állomáson a saját tehergépkocsik és autóbuszok mellett a társ Volán-vállalatok gépjárművei is tankolhatnak.

Változnak az idők...

Érdekes álláshirdetésre bukkantunk az 1993-as lapszámunkban: a PHILIPS fehérvári gyárába kerestek kettő, illetve három műszakos betanított munkára női munkaerőt. A pikantériáját a bérek összege adja. Hol vannak már azok az idők, amikor 18-20.000 forintért dolgoztunk? Pedig a felhívás mindösszesen 30 éves.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában