A döntés megszületett

2023.06.28. 14:00

Most már biztos: megszűnik a Bory Jenő Általános Iskola

A most lezárult tanévben már tagiskolaként működő intézmény tanulói és osztályfőnökeik új helyszínen, a György Oszkár téren kezdik a 2023/2024. tanévet.

Héjj Vivien

Fotó: Google Maps

Áprilisi rendkívüli ülésén tárgyalta Székesfehérvár közgyűlése a Székesfehérvári Tankerületi Központ által a köznevelésért felelős miniszterhez benyújtott, köznevelési intézményeket érintő átszervezési javaslatot. Az érintett intézmények egyike a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola Bory Jenő Tagiskolája volt, melyet jogutóddal kívánt megszüntetni az intézmény.

Az említett közgyűlésen elhangzott, az iskola bezárását többek között indokolja, hogy már közel sincs annyi gyermek a Palotavárosban, mint az iskola építésének idején, ráadásul a szülők körében sem tartozik a népszerű intézmények közé a Tolnai úti iskola. A 2022/2023-as tanévben már első osztály sem indult a Boryban.

Nos, a végleges döntés azóta megszületett, s immáron az intézmény bejáratán is olvasható a hivatalos tájékoztatás: jogutóddal megszűnik a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola Bory Jenő Tagiskolája.

– A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy az eddig a Tolnai utcában tanuló osztályok tanítóikkal, a felsősök osztályfőnökeikkel szeptembertől a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola György Oszkár téren lévő épületében fognak tanulni – olvasható Laczkó Gábor, a Vasvári igazgatójának tájékoztatójában, mely arra is kitér, az eddig a Bory Jenő Tagiskolába járó gyermekek osztályuk és iskolájuk bútorzatával együtt költöznek annak érdekében, hogy az új épületben való tanulás és beilleszkedés a lehető legkönnyebb legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában