A leendő ötödik osztályosok jelentkezését várják

2023.06.16. 21:00

Június végéig jelentkezhetnek a diákok az MCC tehetséggondozó programjába

Különösen érdeklődő, kreatív és világra nyitott leendő ötödik osztályos diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium. A Fiatal Tehetség Program jelentkezési felülete június 30-ig nyitva áll a diákok előtt.

Héjj Vivien

Élménygazdag oktatási programban vehetnek részt az MCC FIT Programjának diákjai

Forrás: MCC

Az MCC Fiatal Tehetség Programja (FIT) egy iskolán kívüli, ingyenes tehetséggondozó program az általános iskola felső tagozatos diákjai számára, melyben ötödik osztályos kortól kínálnak élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést.

A FIT-nek köszönhetően a diákok többek között megtanulhatnak újraéleszteni, pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. A gyerekek továbbá olyan szemléletformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások.

A program az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásokra épül. A képzés során neves szakértők és szakpszichológusok segítik a tehetségfejlesztő munkát.

A FIT Programba való jelentkezés ismét nyitott a diákok előtt: az MCC honlapján található űrlap kitöltésével június 30-ig jelentkezhetnek a 2023 szeptemberében ötödik osztályba lépő, tanulni és fejlődni vágyó diákok. A sikeres regisztrációt követően a szeptemberi felvételi napon derül ki, kik csatlakozhatnak az MCC egyre népszerűbb programjához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában