Frissen Fejérből

2023.06.23. 17:30

Ismét Sárkányhajó Ünnep Velencén, az Északi Strandon (videó)

Immáron második alkalommal vette kezdetét a Sárkányhajó Ünnep közvetlenül a Velencei-tó partján, ahol két napon keresztül programokkal és gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket.

Déri Brenda

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Idén június 23-24.-én rendezik meg a Magyarországon egyedülálló rendezvénysorozatot, mely során a látogatók jobban megismerkedhetnek a távoli kultúrákkal, izgalmas italok és ételeket kóstolhatnak, valamint látványos bemutatókon vehetnek részt. Ahogy a két napos esemény megnyitóján Gerhard Ákos, Velence polgármeseterétől elhangzott a Sárkányhajó Ünnep célja, a távoli kultúrák találkozása és hagyományaik bemutatása. 

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Itt, Velencén lehetőséget teremtünk a magyaroknak arra, hogy megismerjenek egy távoli kultúrát, ugyanakkor a hazánkban élő kínai embereknek is lehetőséget adunk arra, hogy méltó módon ünnepeljék meg régi szokásukat. Ezen az ünnepen bemutatjuk a messze időkre visszanyúló kínai hagyományokat és értékeket. A sárkányhajó ereje és csapatmunkája egyesíti mindannyiunkat bármely nemzet tagjai is vagyunk. Közelebb kerülhetünk egymáshoz, megérthetjük és megbecsülhetjük egymás kultúráját – fogalmazott a polgármester.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap 

Ami pedig a programokat illeti június 23-án szombaton a délelőtti megnyitó után nem sokkal el is kezdődtek: oroszlántánc, sárkányszemfestés, sárkányhajó versenyek és élményhajózás. Ezek egészen a délutáni órákig tartanak, majd este háromnegyed 9-től fáklyás sárkányhajó felvonulás lesz a naplementében, majd koncert és Dj. Június 24-én, vasárnap szintén folytatódik a sárkányhajó verseny, amit aztán az eredményhirdetés és díjátadó követ.

A programokon felül mindkét napra kitelepült jó néhány stand, ahol kínai ételeket, italokat és ajándéktárgyakat árusítanak, valamint színpadi produkciókat is tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában