Életmentő készülékek

2023.06.20. 18:50

Ismét összefogtak a vadászok, hogy a legkisebbeket segítsék, méghozzá közel 7,2 millió forinttal

Június 20-án, a kora délutáni órákban az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. immáron 83. alkalommal adhatta át adományát, tizedszerre pedig a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályának.

Déri Brenda

Fotó: NAGY NORBERT

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőbeszédeben visszaemlékezett a kezdetekre 2013-ra, amikor elindult a programuk, majd pedig arra, hogy 2019-ben országos kiterjesztést kaptak. 

– Ez idő alatt 23 kórház gyermekosztályát támogattuk különböző értékű adományokkal, amelyek minden esetben hiánypótló orvosi eszközök voltak. Éppen ezért túlzás nélkül mondhatom, hogy a jótékonysági vadászat ma már nem pusztán egy néhány órás esemény, sokkal inkább egy jellemformáló, példaértékű összefogás, amely a nemzetközi- és kulturális térben, valamint a sport világában is megmutatkozik és társadalmilag is egyre nagyobb jelentőséggel bír – fogalmazott az ügyvezető. Megtudtuk továbbá, hogy e tíz adományátadás során összesen 43 millió forinttal támogatták már a vadászok a Szent György Kórház Gyermekosztályát, amelyből 34 orvosi eszközt tudtak vásárolni.

Ami pedig a nagyobb képet illeti, a vadásztárság jótékonysági programjuk kezdete óta 170 millió forinttal támogatta a magyar egészségügyet, melynek intézményei 286 vadonatúj orvosi eszközt szereztek be. Ezen eszközök pedig nem csak a betegbiztonságot növelik, hanem a gyógyítási időt is csökkentik és napjainkig 121 ezer beteg gyermek gyógyulásához járultak hozzá. 

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az adományátadó ünnepségen részt vett még és beszédet mondott Takács Péter egészségügyi államtitkár, Törő Gábor országgyűlési képviselő és Bucsi László, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója. Mindhárman egyetértettek azzal, hogy a jótékonysági vadászat egy remek kezdeményezés és jó példával szolgál a társadalom előtt, buzdítva őket a felelősségvállalásra, valamint röviden kitértek arra, hogy manapság nehezebb a vadászat, hiszen ma már sok szervezet ellenzi és nem egy nagy múltnak örvendő, tradicionális sportnak tartja. 

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Végül Kálmán Andrea, osztályvezető főorvos részletezte, hogy a jótékonysági vadászat során összegyűlt közel 7,2 millió forintból milyen eszközöket vásároltak. 

– Olyan orvosi eszközök, műszerek kerültek beszerzésre, amelyek a gyerekek gyógyítását és ellátását szolgálják. Vásároltunk egy EKG-készüléket, négy perfúziós pumpát, két életműködést-figyelő monitort és két kapnográf modult. Az eszközök nagy része a kritikus állapotú, intenzív ellátást igénylő gyerekek gyógyításához szükségesek, de vannak olyanok is, amelyeket az osztály többi részén is tudunk használni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában