Minden nap strand és móka

2023.06.26. 17:30

Igazi nyári idővel indult a székesfehérvári nyári tábor hétfőn (videó)

A Bregyó-közi Napraforgó napközis tábor június 26. és augusztus 11. között, tehát összesen hét hétig fogadja hétfőtől a gyerekeket a hétköznapokon.

Hajdú Marianna

Nemcsak játszanak, hanem fontos szabályokat is tanulhatnak a gyerekek a Bregyóban

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

A városi napközis tábor gazdag programmal várja ezen a nyáron is a 7 és 14 év közötti iskolásokat. Különböző sportolási lehetőségek, kézműves és ismeretterjesztő foglalkozások, valamint látogatások a Városi Képtárban, a Hetedhét Játékmúzeumban, a Sóstó Vadvédelmi Központban és a Koronás Parkban is szerepelnek a heti programokban – mesélt a frissen elstartolt nyári gyerek paradicsomról Kovácsné Boros Ildikó, a tábor vezetője. 

A táborban lehetőség van enyhülést találni a székesfehérvári strandon – amit akár a gyerekek minden délután élvezhetnek már az idei évtől, csak az időjárás szabhat határt a féktelen lubickolásnak – és a tábor területén található árnyas fák alatt. A tábor területén játszótér áll rendelkezésre, ahol a gyerekek pihenhetnek, társasjátékokkal játszhatnak és kötetlenül kikapcsolódhatnak.

– A héten a kutyás programon kívül lesznek még múzeumpedagógiai foglalkozások. Kimegyünk majd a városba a Helytörténeti illetve a Babamúzeumba. A tervek között szerepel a sóstói látogatás is két-két csoporttal – tudtuk meg a táborvezetőtől.

Mókából nincs hiány a Bregyóban 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Miután a csoportok megismerkedtek egymással, a tábor első napja máris az egyik újonnan indított programmal kezdődött. Nyakas Gábor kutyás bemutatóján a táborozó gyerekek az egyik legfontosabb kutyás szabállyal ismerkedhettek meg, azaz, hogyan szabad megsimogatni egy idegen kutyát, miután a gazditól erre engedélyt kértünk és kaptunk.

Nyakas Gábor nagy sikert aratott a gyermekek körében 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

– A tavalyi évben lehetőségünk volt a szomszédos teniszpályán kipróbálni magukat a gyerekeknek, így amennyiben idén is lesz lehetőségünk, a gyerekek egy-egy délelőttöt elfoglalhatják a teniszpályát. A sporttevékenységeket mindig úgy alakítják, ami a gyerekek igényeihez a legjobban alkalmazkodik és azokat egy kis házibajnokság keretein belül igyekeznek megszervezni. 

Az első nap a gyerekek a legnagyobb arányban a sportok közül a focit szavazták meg, így az egész hetet magába foglaló futball verseny is a kezdetét vette, amely nem maradhat nyeremény nélkül. A verseny végén jutalmat és oklevelet is kapnak majd a résztvevő labdakergetők.

A drótkötélpályán sokszor kő, papír, olló verseny döntött, hogy kié lesz a következő csúszás 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Augusztus közepéig meg sem áll a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó-közben a legjobb programokkal, amikkel a nyári szünidő alatt a gyerekek élvezhetik a szabadságukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában