Frissen Fejérből

2023.06.23. 18:30

Hamarosan a legkisebbek lakhatják be az új maroshegyi bölcsődét (galéria)

Korábban már több alkalommal beszámoltunk a Maroshegyen épülő új bölcsőde készültségi állapotáról. Most azonban már arról adunk hírt, hogy a projekt sikeresen lezárult és a gyermekek hamarosan birtokba vehetik az épületet.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A június 23-án tartott helyszínbejáráson a projekt hivatalos lezárásán túl közelebbről megtekinthettük az intézményt falain belül, s kívül. Nem túlzás azt állítani, hogy szemet gyönyörködtető látvány tárult elénk remek belsőépítészeti megoldásokkal. Ahogy Székesfehérvár polgármestertől, Cser-Palkovics Andrástól elhangzott:

– Külön nagy öröm, hogy ma itt állhatunk, hiszen rég nem épült már Fehérváron vadiúj épület, főleg nem ilyen. Nagyon köszönöm mindenkinek, akinek része volt benne. Egy igazán nagyszerűt alkottak – fogalmazott a városvezető, aki azt is elárulta, hogy a bölcsőde iránt hatalmas az érdeklődés, így szeptembertől biztosan megtelik mind az 56 férőhely.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője köszöntőbeszédéből a bölcsőde nevének részleteit tudtuk meg. Mint mondta a maroshegyi óvoda nagycsoportos lurkói szavazták meg, hogy az intézmény a Kisgömbőc című mese után kapja a nevét. 

Végül az önkormányzati képviselő után Erdei László, a Városfejlesztési Kft. tervezője is szólt néhány szót. 

– Óriási lehetőség volt, hogy a költségkeretet leszámítva kötöttségek nélkül dolgozhattunk. Ez megadta az alapját annak, hogy egy racionális és logikus struktúrájú épületet tudtunk létrehozni. Ami a három gömböt illeti, azok az anyaméhet szimbolizálják. Azt az ősi védelmi kört, amiből ugyan már kiléptek a bölcsődés korú kisgyermekek, de azért még nem szakadtak el tőle teljesen – mondta.

A helyszínbejáráson részt vett még Törő Gábor országgyűlési képviselő, valamint Vargha Tamás miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában