Figyelemfelhívás

2023.06.02. 19:00

Halálos veszély lehet az engedély nélküli aggregátor karbantartás idején - Lovasberényben is várják a bejelentéseket

Halálos veszélyt jelent az áramszolgáltató munkatársaira a bejelentés nélkül használt aggregátor – hívta fel a figyelmet az E.on. Az apropó, hogy most ez a téma hangsúlyt kap, a hálózati karbantartások sora, melyre például Lovasberényben kerül sor hamarosan.

S. Töttő Rita

Fotó: Illusztráció: FMH-archív

Június 15-én, 8 és 13 óra között hálózati karbantartást végez Lovasberény néhány utcájában (Kossuth utca 18/A., Kossuth utca 2.-56., Kossuth utca 1.-57., valamint Vörösmarty utca 2.) az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.. Ebben az időszakban a munkálatok miatt időszakos áramszünet várható, adta hírül az áramszolgáltató. Mindeközben felhívta a lakosság figyelmét arra is, hogy az aggregátorok használatát be kell jelenteni a szolgáltatónak, 10 nappal az áramszünet előtt. Ez Lovasberény esetében azt jelenti, hogy legkésőbb június 5-ig, azaz jövő hét hétfőig várják a jelzéseket. Ám erre nem azért van szükség, mert a szolgáltató szeretné egyszerűen csak figyelemmel kísérni, kinek mije van, hanem azért, mert munkatársaik élete lehet a tét! Az aggregátorok engedély nélküli használata ugyanis balesetveszélyes és szigorúan tilos.

Saját oldalán egy közleményben azt is elárulják, miért: „Az aggregátoroknak a szakszerűtlen használata komoly veszélyforrást jelenthet a közcélú hálózaton munkát végző munkatársak számára, mert a belső fogyasztói hálózatra kapcsolt aggregátor áramot táplálhat vissza a feszültségmentesített hálózatszakaszba, melynek következtében az azon munkát végző szakembert halálos áramütés érheti.”

A karbantartással érintett területek lakosaitól mindeközben azt kéri a szolgáltató, hogy az elektromos berendezéseket kapcsolják ki az áramszünet idejére. Érdemes hát körülnézni a lakásban: mosógép, hűtő, rádiós óra, számítógép lekapcsolása a hálózatról ezúttal fontos teendő lesz. Az áramszünet megszűnése után pedig érdemes ellenőrizni a biztosítékokat, hogy fel vannak-e kapcsolva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában