Feol podcast

2023.06.25. 19:00

Feol podcast: Eperjes Károly színművész székesfehérvári emlékeit is felidézte (videó)

Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja minap Kű Lajos meghívására koszorút helyezett el a székesfehérvári olimpiai emlékműnél.

Tihanyi Tamás

Eperjes Károly Tutti szerepében fociőrültet személyesített meg a filmben, amely az évszázad mérkőzéséről szólt

Fotó: NZP / FMH

Örömmel üdvözölte barátait és szívesen emlékezett azokra az évekre, amelyeket a koronázó városban töltött annak idején. Hiszen Székesfehérváron tanult, a városban szerette meg örökre szólóan a labdarúgást (Májer Lajost és Csongrádi Ferencet név szerint is említette), az öreghegyi művelődési házban ismerkedett meg a színjátszás alapjaival, miközben eléggé felejthető időt töltött el az egykori gyáróriásban, a Videotonban. Mindannyiunk, de talán leginkább az ő szerencséje, hogy felvételizett a Színművészeti Főiskolára és tehetsége ereje teljében kiteljesedett. Filmek és színpadi szerepek sora bizonyítja az egykori pályaválasztás helyességét. Minap lelkesen beszélt az Aranycsapatról és az 1952-es olimpia hőseiről, majd támogatásáról biztosította Kű Lajos minden törekvését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában