Felújítás

2023.06.12. 19:00

Ezentúl kezet is tudnak mosni a tűzoltók Iszkaszentgyörgyön

Az iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók szertárának épülete több mint fél évszázados, amiben nem volt víz. Eddig. Szombaton hivatalosan is átadták a korszerűsített épületet.

Borsányi Bea

Az átadáson Törő Gábor országgyűlési képviselő is részt vett

Fotó: Törő Gábor közösségi oldala

A tűzoltóegyesület még 2021-ben nyert 6 millió forintos támogatást a Magyar Falu programban vizesblokk létesítésére. – A víz bevezetése nem várhatott tovább, hiszen mégis csak praktikus, ha vonulás után az önkéntes tűzoltók kezet tudnak mosni, vagy el tudnak menni mosdóba – mondta Hollósiné Bajkai Edit, az önkéntes tűzoltóegyesület tagja a feol.hu kérdésére. 

A felújításba az önkormányzat egymillió forinttal szállt be, a konkrét munkákat pedig a tűzoltóegyesület tagjai önkéntes munkában végezték. A vizesblokkon túl egy teakonyha, egy kisebb raktárhelyiség és - miután a víz bevezetése miatt az aljzatbetont fel kellett törni - egy szerelőakna is kialakításra került.

Az iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók évente mintegy 15-20 esetben vonulnak a faluba és a szomszédos településekre, így Mohára, Csórra, Bakonykutiba és Kincsesbányára tűzesetekhez, műszaki mentéshez, de részt vesznek pl. eltűnt emberek keresésében, veszélyes fák kivágásában, illetve nagy esőket követően elöntött pincékből is kiszivattyúzzák a vizet. Az egyesület jövőre lesz 140 éves, jelenleg 18 aktív tagja van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában