Különleges vendégek

2023.06.14. 15:00

Élő legendák a fehérvári gyerekek közt

A tengeri vitorlázás szépségeiről, a Föld megkerülésének kalandjairól és az álmok eléréséről mesélt a negyedikes gyerekeknek Gál József vitorlás szerdán a Zentai Úti Általános Iskolában.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Rostási-Szabóné Eke Ildikó, a székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola tanárnője meghívására érkezett a 4. osztályos gyerekekhez Gál József vitorlás szerdán délelőtt.

- Elindítottunk egy programsorozatot áprilisban, amikor elsőként Fa Nándor hívtuk meg. Elolvastuk és feldolgoztuk a könyvét, készítettünk hozzá kreatív naplót. Mindeközben rengeteg kérdés merült fel a gyerekekben, éppen ezért nagyszerű lehetőség volt, hogy személyesen hallgathattunk meg egy élő legendát.

A következő meghívott tehát Gál József, aki folytathatja azt a történetet, melyet együtt kezdtek el Fa Nándorral. - A mai gyerekeknek rendkívül fontos, hogy olyan emberekkel ismerkedjenek meg, akik mertek nagyot álmodni, s az álmukért kellő elszántsággal rengeteget tettek. Ezek az élő legendák jó példák arra, hogy miért ne a telefonunkat nyomkodjuk álló nap, hanem éljük az életet, mert ezt lehet később elmesélni az unokáknak és ezzel tudjuk elérni az álmainkat! Szimbolikus ez a téma a gyerekeknek, hiszen az élet is olyan, mint a tenger: néha nyugodt és csendes, máskor viszont rendkívül viharos. Életünk hajóját éppen ezért úgy kell kormányoznunk, hogy fent maradjunk és elérjük a partot.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gál József láthatóan örömmel érkezett a Zentai úti iskola gyermekeihez, akik már a bejáratnál fogadták őt.

- A tengeri vitorlázástól és a természettől sosem lehet elszakadni – árulta el a vitorlás. – Amiért a gyerekeknél vagyok, az az öröm, hogy ezt át tudom adni. Talán ezzel a beszélgetéssel ösztönzöm őket arra, hogy kimenjenek ők is a természetbe, ahol észre vehetik annak a szépségeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában