Minden ülőhelyre szóló jegy elkelt!

2023.06.19. 17:00

Egy élmény, amit magukkal vihetnek a jelenlévők – Évadzáró nyárindító koncert

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a Mohácsi Kossuth Teátrum táncdalfesztivál jellegű koncertet ad Székesfehérváron, a Bartók Béla téren.

Déri Brenda

Fotó: NAGY NORBERT

Oximoron kissé, hogy az e hét pénteken, június 23-án este 20 órakor kezdődő Szeretni Bolondulásig címet viselő koncert az Alba Regia Szimfonikus Zenekar évadzáró estjének műsora, ám egyúttal egy nyárindító táncdalfesztivál is. 

Ruff Tamás, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: olyannyira nagy az érdeklődés, hogy öt nappal a koncert előtt már minden ülőhelyre szóló jegy elkelt, így a szervezők úgy döntöttek, hogy június 19-én ismét megnyitják a jegyértékesítést az állóhelyekre, melyek a zenekar jegypénztárában, a Vörösmarty Színház előcsarnokában, valamint online is elérhetők. 

– Nagy megtiszteltetés volt, hogy két évvel ezelőtt a megújult Bartók Béla teret az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nyithatta meg. Azóta már túl vagyunk két szabadtéri szimfonikus koncerten, amelyek eddig évadnyitó koncertek voltak, ám most, méghozzá rendhagyó formában az évadzáró hangverseny kerül megtartása, ahol nem klasszikus zenével fogjuk megörvendeztetni az embereket, hanem a könnyűzene irányába kalandozunk inkább – fogalmazott az igazgató.

Lehrner Zsolt alpolgármester hozzátette: a fellépők között ismerős arcokat köszönhetnek a koncertre látogatók, hiszen a művészek jelentős része a Vörösmarty Színház egykori társulatának tagjai voltak. 

A június 19-én tartott sajtótájékoztatón részt vett még Szomor György, a Mohácsi Kossuth Teátrum művészeti vezetője is, aki rendezőként és fellépőként is jelen lesz a koncerten. Mint köszöntőbeszédében mondta, régi vágyuk válik valóra a szombati esemény megrendezésével, mely során vegyítik a komoly- és a könnyűzenét, valamint a színházat. 

– Szeretnénk egy olyan élményt adni a jelenlévőknek, amit magukkal vihetnek a nyár további részére – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón jelen volt Vastag Tamás, fellépő művész is, aki néhány szóban elmondta: hálás, hogy a részese lehet e hosszú útnak, melynek kezdete a szombati koncert. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában