Frissen Fejérből

2023.06.27. 12:50

Csütörtöktől szombatig útlezárás és forgalomkorlátozás lesz a Móri út környékén

Útzárat vezetnek be a Zichy liget – Móri út – Dózsa György utca csomópontban aszfaltozás miatt, és a Várkörút, valamint a Szekfű Gyula utca irányából az átmenő gépjárműforgalom nem hajthat be a Dózsa György útra.

Szanyi-Nagy Judit

Június közepén készült fotónkon látszik az új körforgalom alakja is

Forrás: Házi Péter / Fejér Megyei Hírlap

A fenti tájékoztatást Székesfehérvár önkormányzata adta közre közösségi oldalán, ahol azt is megírták: a Várkörútról és a Szekfű Gyula utcából a Móri út irányába az Ányos Pál utcán keresztül lesz biztosított a haladás.

A további közlekedési helyzettel kapcsolatban azt írták: "A Honvéd utca továbbra is egyirányú marad, de megfordítják a forgalmi irányt: a Móri út irányából lesz megközelíthető és a Malom utca irányába lesz elhagyható. A Mészöly Géza utca forgalmi rendje változatlan marad azzal, hogy az utcába a Móri út felől érkezők, illetve annak irányába tartók számára a Malom utcán keresztül lesz biztosított a haladás. A Zichy liget északi ága zsákutca lesz, a 10. és 11. szám alatti ingatlanok a Zichy liget, valamint a Mészöly Géza utca irányából lesznek megközelíthetők."

A szakemberek a tájékoztatás szerint azt javasolják, hogy a Mór és Zámoly felől érkező és a belváros irányába tartó közlekedők az elkerülő Szent Flórián körutat használják, és úti céljukat – amennyiben lehetséges – a Móri út, a Havranek József utca és a Zámoly utca érintése nélkül közelítsék meg.

Akik a Móri útról a belváros irányába közlekednek, azoknak a Móri út – Szent Vendel utca – Bregyó köz – Liget sor, vagy a Móri út – Szent Vendel utca – Malom utca – Mészöly Géza utca terelőútvonalak használatát ajánlják.

Kiemelendő, hogy a csütörtöktől szombatig tartó lezárás érinti a helyi és helyközi autóbuszjáratokat is, amelyről az alábbi, az önkormányzat által készített infografika ad részletesebb tájékoztatást.

A lezárás érinti a helyi és helyközi autóbuszjáratokat is
Forrás: Székesfehérvár Megyei Jogú Város közösségi oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában