Ballagás

2023.06.03. 07:30

Búcsú az ovitól Ráckeresztúron

A hagyományoknak megfelelően szép ünnepségen búcsúztatták a nagycsoportosokat a Mosoly Óvodában, s számos elismerést is átadtak az óvodát támogató szülőknek.

Gajdó Ágnes

Fotó: Gajdó Ágnes

Harmincöten búcsúztak idén a Ráckeresztúri Mosoly Óvodától, ők a Napsugár, a Makk Marci és a Méhecske csoportba jártak, s az évek során elsajátították azokat a készségeket, amikre majd az iskolában szükségük lesz. A nagycsoportos óvónők és dajkák a gyerekekkel együtt készültek verssel, dallal, néptánccal, körjátékkal, majd felkötötték a búcsúzók nevével díszített színes szalagot az óvoda zászlajára. Az ötletes ballagási dekoráció Baksáné Rókás Mónika óvónő munkáját dicséri.

A búcsúzó gyerekek tarisznyájába a jelképes útravaló – homok, só, könyvjelző, fotó az oviról – mellé színesceruza-készlet is került, melyet Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester és a képviselő-testület tagjai adtak át. Nemcsak a leendő iskolások kaptak meglepetést, hanem több szülő is. Gáborné Kutasi Katalin óvodavezető emléklappal és szerény ajándékkal köszönte meg a többéves segítséget, az óvoda aktív támogatását. Elismerésben részesült Kléman-Boldizs Anikó, Nagypéterné Szalai Veronika, Török Erzsébet, Borbély Csaba, Kovács Róbert. Az óvoda Tiszteletbeli örökös tagja lett Csobánki-Izsó Rebeka, Baki Bálint, Bokrodi Tibor László, Leicinger Tamás, Szakolci Zsolt és az Iskolakertekért Alapítványtól Pauliczky Nóra elnök.

Fotó: Gajdó Ágnes 

Az óvodavezető külön köszöntötte a sikeres minősítési eljárást, illetve sikeres államvizsgát teljesítő kollégáit, Kádár Andreát és Jakabné Kiss Katalin Zsuzsannát, valamint Baki-Nadu Juditot, aki a sikeres államvizsga mellett szakdolgozatával első helyezést ért el a Tudományos Diákköri Konferencián, majd Horváth Ernő Jánosné óvodapedagógusnak huszonöt éves lelkiismeretes munkája elismeréséül átadta a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában