Közösség

2023.06.12. 10:13

Baráti napot tartott a Zöld Erdő Vadásztársaság

A Martonvásáron és Ráckeresztúron tevékenykedő Zöld Erdő Vadásztársaság június első szombatján baráti napot szervezett.

Fotó: szervezők

A kisebb és nagyobb közösségek életében egyaránt fontos az együtt töltött minőségi idő. Fontos a barátság, hiszen együtt minden könnyebb. A Zöld Erdő Vadásztársaság tagjai idén is a Ráckeresztúr határában található két jelentős emlékműnél, a Szentháromság-szobor és a Széchenyi Zsigmond-emlékkő szomszédságában rendezték meg az immár hagyományosnak nevezhető összejövetelüket, melyre meghívták mindazokat, akikkel jó kapcsolatot ápolnak. Kovács János vadászmester, vadgazdálkodási irányító kifejtette, hogy a társág otthonra talált Ráckeresztúron, megtalálták a közös hangot az önkormányzattal, a közoktatási intézményekkel, a helyi gazdálkodókkal, földtulajdonosokkal. A negyedszázada működő vadásztársaság lelkiismeretesen fejleszti a gondjaira bízott területet, rendszeresen összegyűjtik az erdőben illegálisan elhelyezett szemetet, segítenek, ahol tudtak. Ha kell, kerítést építenek az óvoda udvarán, máskor ismeretterjesztő előadásokat tartanak az iskolában, kirándulásokat szerveznek, megismertetve a gyerekekkel a természetvédelem és a vadászat kapcsolatát, a vadon élő növényeket, állatokat.

Fotó: szervezők

A vadászok közreműködésével és felügyelete mellett az érdeklődők íjászkodhattak, lőhettek légpuskával, őzbaktrófeákat és az erdőkben megtalálható állatok preparátumait tanulmányozhatták, fölmászhattak a magaslesre, megszemlélve a környező vidéket. Az ercsi rendőrőrs munkatársainak köszönhetően pedig közelebbről is megismerkedhettek a rendőrautóval, amivel az egyenruhások a vadászokkal közösen a határban is járőröznek.

Fotó: szervezők

A rendezvényen megemlékeztek Széchenyi Zsigmond születésének 125. évfordulójáról. A neves vadász, utazó író Ráckeresztúr határában ejtette el élete utolsó trófeáját, egy őzbakot. A jelenlévők megtekinthették az író könyveit, s megismerhették küzdelmes életútját is. A barátság jegyében a Széchenyi-emlékkő mellé tiszafát ültettek. Ez az őshonos magyar fafajta jelképezi a társaság és a velük szoros kapcsolatban állók összetartozását.

Szerző: Gajdó Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában