Az év végére elkészülhet

2023.06.27. 08:00

A Soponyát és Kislángot összekötő út felújításának fontosságát egy baleset is megerősítette

Az elmúlt két évtizedben bizony az út forgalma jelentősen megnőtt, egyre többen használják a két falu között, a valamikori gazdasági utat.

Hajdú Marianna

Fotó: Facebook

A Soponya és Kisláng közötti, valamikor mezőgazdasági útként szolgáló, a két települést összekötő út burkolata hónapokon belül megújul – tudtuk meg Nagy Norberttől, Soponya polgármesterétől. 

 Az út eredetileg négy méter széles burkolatot kapott, ami az évek múlásával – a megnövekedett igénybevétel miatt – az útburkolat széle letöredezett, az útpadka nagyon kátyússá vált és az útszéli növényzet is benőtte. 

Az út mára már nem  mezőgazdasági útként funkcionál, mint inkább közúti forgalmat bonyolít, amit az egyébként is keskenyre szabott burkolat már nem képes biztosítani biztonságosan. A megnövekedett forgalom mellett egy baleset is alátámasztotta, hogy ennek, a két települést összekötő útnak, nagy szüksége van az igényeket követő megújulásra. 

– Amikor volt rá mindkét önkormányzatnak forrása, elkészítettük a felújítás terveit. Öt és fél méter szélességűre fogjuk magát az útburkolatot szélesíteni. Olyan alkalmat és pályázatot kerestünk, ahol mind a két érintett önkormányzatnak volt lehetősége ezen a pályázaton indulni és benyújtani az elkészült terveket. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mind a két önkormányzat pozitív elbírálásban részesült és így egyszerre, tulajdonképpen majd egyként fogjuk tudni lefolytatni a beruházást – tette hozzá a polgármester.

Most már hamarosan, a több mint 5 és fél kilométer hosszú út közbeszerzésének kiírása következik, amit már a jövő hónapban kiír a soponyai önkormányzat és a tervek szerint a sikeres közbeszerzés lefolytatása után, a lehető legrövidebb időn belül – szem előtt tartva az anyagköltségek gyors drágulását – minél hamarabb szeretnék a finisben tudni a kivitelezést. A polgármester reményei az idei évet vetítik elő az út elkészülésére, de legkésőbb a jövő év elejét említi a megújult út átadására, amiről a település vezetője az önkormányzat közösségi oldalára kitett videóban is beszámol:

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában