Fő cél az edukáció, Weöres Sándor mélyebb megismerése

2023.05.24. 20:19

Weöres 110 – folytatódott az Értékmentők programsorozata

Ahogy azt korábban megírtuk a tavaly megvalósult “Hamvas Béla 125 év” programsorozat sikerén felbuzdulva, idén is egy hasonló sorozatot indított az Értékmentők, ám ezúttal Weöres Sándor Kossuth-díjas író életműve és munkássága szerepel a középpontban.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

E programsorozat keretén belül rendezték második alkalommal a május 24-i előadást is a Szent István Király Múzeum Rendházban, ahol a jelenlévők megismerkedhettek az író életútjával és főbb műveivel, méghozzá Weiner Sennyey Tibor, József Attila-díjas költő, valamint Zoltán Áron, a Vígszínház színésze megszólalásában. 

Az Értékmentők by iGenerációért Egyesület elnökétől, Pletser Ádámtól megtudtuk továbbá, a programsorozat egyik fő célja, hogy edukálják a hallgatóságot, így minden egyes alkalommal más és más oldalról közelítik meg Weöres Sándort. Ezúttal A teljesség felé című művén keresztül. 

A programsorozat megvalósulásában egyébként az Értékmentőkön túl fontos szerepe van még Vargha Tamás, képviselőnek is, aki védnökként vesz részt kezdeményezésükben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában