A tagság meglepte az elnököt

2023.05.16. 08:00

Weiger Lajos lett Az Év tűzoltója Csókakőn

Évek óta felterjeszthetnek az önkéntes tűzoltó egyesületek (ÖTE) egy, vagy akár két tűzoltót is Az Év Tűzoltója díjra. Legtöbbször az elnök, illetve az elnökség javaslatára választ a tagság erre érdemes személyt, személyeket, ám ez alkalommal fordítva történt.

FMH

Fotó: FMH

Magát az elnököt választották maguk közül a legjobbnak az önkéntes tűzoltók, így 2023-ban Weiger Lajos, a Csókakő ÖTE elnöke lett Az Év Tűzoltója. Az átadási ünnepély mindig Szent Flórián szobrának koszorúzásakor szokott történni, ám ez alkalommal, a szlovén területről, Vögyifaluból érkezők, az erdélyi Kövendről Fejér megyébe látogatók és a  luxenburgi Heffingen település küldöttsége előtt adták át a helyi tűzoltók a kitüntetést.
-Amikor átvettem ezt a feladatot, még nem is gondoltam milyen nagy fába vágom a fejszémet. Egy ilyen jó társaság csapattá kovácsolása is feladat, ám a bürokrácia útvesztőiben járni, hivataltól cégbíróságig, az is nagy teher. A több mint egy évtized alatt elég jól kitanultam ezt a részét is, így több idő jut a csapatra és a velünk baráti viszonyban álló ÖTE-k látogatására, esetleges támogatására. Nagyon hálás vagyok az elismerésért és bízom abban, hogy a későbbiekben is rá fogok erre szolgálni, mondta köszönő beszédében Weiger Lajos.
Az elismerést, pontosabban a helyi fazekas által elkészített, csókakői tűzoltócímerrel díszített kerámia tányért és a tagság háláját az öttagú elnökségből Rozsnyai Attila adta át.

Fotós: FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában