Fejlesztés

2023.05.10. 12:00

Újabb, húsz férőhelyes kerékpártároló épül Abán

Amint arról korábban beszámoltunk, nemrég uniós támogatásból és saját forrásból újulhatott meg Aba központja, a Hősök tere és környéke, ahol többek között új kerékpártároló kialakítására is sor került.

Héjj Vivien

A település legújabb kerékpártárolója a közösségi háznál kap helyet

Fotó: Fehér Gábor

A fejlesztés nem titkolt célja volt, hogy szép, barátságos és biztonságos közösségi térrel gazdagodjon a település. A negyven férőhelyes, fedett, telepített térfigyelő kamerákkal ellátott kerékpártárolót még újabb kettő követi.

– A második építése is elkezdődött a közösségi háznál. Ez húsz kerékpár tárolására lesz alkalmas. Ugyanúgy kap világítást és térfigyelő kamera felügyeletet. – tudtuk meg Mikula Lajos polgármester tájékoztatójából, s az is kiderült, a munkálatokkal párhuzamosan a közösségi ház környékén is zajlanak kisebb felújítások, melyekkel a tér közösségi jellegét igyekszik erősíteni az önkormányzat.

A tervek szerint a jelenleg zajló kivitelezések az Aba Napok idejére – június eleje – elkészülnek.

– A harmadik kerékpártároló a Keresztnél lesz. Ott már nagyon várják, főleg a kamerát. Sajnos több kerékpárlopás történt arrafelé mostanában. – beszélt a folytatásról a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában