Gyógyító cseppeket is osztottak

2023.05.17. 14:30

Új küldöttet választottak az országos szövetségbe

Nyugdíjas Szervezetek Életet az Éveknek Fejér Megyei Szervezetének éves közgyűlése zajlott szerdán délelőtt a Viktória Rehabilitációs házban. A közgyűlésen meghallgatták és elfogadták a szakmai és pénzügyi beszámolókat, emellett új küldöttet is választottak.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Viktória ház emeleti nagytermében szinte valamennyi ülőhely megtelt szerda délelőtt. A Nyugdíjas Szervezetek Életet az Éveknek Fejér Megyei Szervezetének küldöttei elsőként szakmai és pénzügyi beszámolót hallhattak a vezetőségtől a 2022-es évvel kapcsolatban, majd megismerhették és megszavazták a 2023-as év terveit és az eddigi küldöttek számát is bővítették egy taggal, az országos szövetség kérésére.

A megyében 58 nyugdíjas szervezet tartozik a szövetséghez , országosan több ezer hiszen a Fejér megyei is az országos szövetség tagjai. Csak a Fejér megyei szervezet több mint másfél ezer tagot tömörít és ez az eredmény javulhat is, ugyanis a közeljövőben fogjuk aktualizálni a klubok listáját. 

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Megkérdeztük, hogy miért fontos az ernyőszervezet, miért jó, miért hasznos betagozódni egy országos szervezete alá? 

-A legkisebb szervezeti egységek, a klubok megyékben, városokban és előnyös számukra a megyéhez és ezen keresztül az országos szövetséghez tartozni, mert mi olyan programokat állítunk nekik össze, amit a klub szeretnének. Az egész éven át tartó programsorozat elemei, vagy a fesztiválok során jó találkozni és jó együtt lenni, és nem utolsó sorban megadatik a bemutatkozási lehetőség a klubok számára, akár művészet, kézművesség, versek, mesék vagy egyéb előadások számára. Az évek óta állandó rendezvényeknek köszönhetően nem csak ismeretségek, hanem szoros barátságok is köttetnek, mondta Szecsődi Józsefné, a megyei szervezet elnöke. 

Mint megtudtuk, a klubok működhetnek informális szervezetként, de lehetnek egyesületek is, akik már pályázhatnak is különféle forrásokra. Ám ezt a különbséget leszámítva mind egyenlő a szövetség szempontjából, vagyis a bármelyik lehet tagja az országos ernyőszervezetnek. 

Fotó: Fehér Gábor / FMH

-Mi kifejezetten keressük a kisebb klubokat és így történt meg az is, hogy mi tavalyi évben hat új tagot vettünk fel. Több mint 30 éves múltra tekint vissza szervezetünk, vagyis nagy hagyománya van ennek az összetartásnak, nyilatkozta Szecsődi Józsefné a megyei szervezet elnöke. 

A tartalmas megbeszélés végén, a Béres Alapítvány jóvoltából Béres csepp osztás volt. Már volt egy ehhez hasonló nagysikerű akció februárban. Akkor 500 darab talált gazdára, most 390-et osztottak szét a megjelent megyei küldöttek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában