Tizennyolc millióból újult meg Isten háza

2023.05.11. 17:30

Templomátadó istentisztelet a pusztavámi evangélikus templomban

Az evangélikus templom, gyülekezeti ház és a lelkészlakás felújításáért adtak hálát a hívek május 6-án. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Ribárszki Ákos helyi lelkész mellett Szarka István, a Fejér–Komáromi Egyházmegye esperese szolgált.

Nédó Géza

A felújított templomot Szemerei János (középen) a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke áldotta meg. Tőle jobbra: Szarka István a Fejér-Komárom Egyházmegye esperese. Jobboldalom: Ribárszki Ákos a helyi gyülekezet lelkésze

Fotó: Nédó Géza

Szemerei János püspök Isten szeretetéről és hűségéről beszélt a Zsolt. 100,4–5 alapján tartott prédikációjában – nyilatkozta lapunknak Ribárszki Ákos pusztavámi lelkész, majd ismét idézte a püspököt: „Ha valami fontos az életünkben, az az, hogy tudomást szerezzünk Isten szeretetéről személyesen. Ő hajlandó meghozni a legnagyobb áldozatot, hogy az emberek kigyógyuljanak a bizalmatlanságukból, és hűsége generációkon át kitart” – tette hozzá.

Az alkalomhoz kapcsolódó közgyűlés kezdetén Tóth Boróka népi énekes egy csángó népdalt adott elő, majd Mosberger József, a Pusztavám–Móri Evangélikus Egyházközség felügyelője köszöntötte a megjelenteket, és ismertette az elvégzett munkálatokat.

–  Az oldalfalak páraáteresztő újra vakolása, a teljes mennyezet nád stukatúrjának hálózása és újra vakolása, a kórus alsó faborításának teljes cseréje, a villamoshálózat korszerűsítése és a belső festés valósult meg– mondta kérdésünkre a helyi lelkész.

Amint megtudtuk, a lelkészlakás energetikai korszerűsítésen esett át: tetőcsere, napelemrendszer, teljes fűtésrendszer korszerűsítés és belső festés került felújításra. A legnagyobb volumenű javítás a gyülekezeti ház rekonstrukciója volt: kicserélték az aljzatot, a nyílászárókat, a teljes villamos hálózatot és fűtési rendszert, a tetőt, valamint új vakolást kapott az épület.  Eddig a számok, s a puszta tények. Szavakkal nem is lehet igazán kifejezni mindazt az örömöt, hálát, amit ezekben az épületekben zajló alkalmakon megtapasztalnak a közösség tagjai.

- Mindenekelőtt Isten kegyelméért vagyunk hálásak, hogy mindezeket a felújításokat megengedte nekünk. Tudjuk, hogy ha az Úr nem építi a házát, akkor hiába fáradoznak az építők! Kérjük Szentlelkét, hogy a gyülekezet is épüljön, erősödjön lelkiekben és hitben – tette hozzá Ribárszki Ákos.

A munkálatokra pályázaton nyertek 15 millió forintot, de saját erőből még ki kellett pótolniuk 18 millióra a bekerülési összeget. A hiányzó hárommillió forint adományokból jött össze.

– Meleg szívvel köszönjük meg az önkéntes munkát, társadalmi munkát, önzetlen segítséget mindazoknak, akik szabadidejüket, energiájukat nem sajnálva, bármilyen formában is, de itt segédkeztek közöttünk. Voltak idősek, fiatalok, gyerekek és szüleik, férfiak én nők. Nélkülük ma nem számolhatnánk be eredményeinkről. Isten áldja életüket, szolgálatukat, nagyon köszönön mindenkinek – mondta befejezésül a lelkész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában